Ekonomi Düzenleme Tarihi : 16 Haziran 2023 12:39 Haber Girişi : 15 Haziran 2023 17:31

2. OSB'de GES ne oldu? İhtilafa mı düştüler?

2. OSB'de GES ne oldu? İhtilafa mı düştüler?
Zemin kayması nedeniyle yerle bir olan 2.Organize Sanayi Bölgesi'ndeki alana Güneş Enerji Santrali kurulması gündeme gelmişti. Projenin, Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ETSO'nun "biz yapalım" ihtilafına düşmesiyle rafa kalktığı iddia edildi.

Yaklaşık 5 bin istihdam hedefiyle dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açılışı yapılan Erzurum 2. OSB’de fabrikalar, yaklaşık 3,5 yıl önce zeminin kaymasıyla yerle bir olmuştu.  

 

Hem devlet hem de özel sektörün milyonlarca lira zarara uğradığı 2. OSB’de bir süre önce Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurma fikri ortaya atıldı.

 

 

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Özakalın’ın, “destek sözü aldık” diyerek kamuoyuna açıkladığı projeyi, çok katılımlı bir şirket aracılığıyla hayata geçirmek istediği bilinirken, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin “Biz yapalım, işadamlarını ortak edelim” teklifi yaptığı öne sürüldü.

 

Bu arada Erzurum Valiliği’nin de GES projesinin OSB bünyesinde yapılmasını istediği belirtildi. Kurumlar arasında ki görüşmelerin devam ettiği öğrenilirken, projenin şimdilik rafa kaldırıldığı iddia edildi. HABER MERKEZİ 

 

GAZETECİ ONUR SAĞSÖZ'ÜN KONUYLA İLGİLİ YAZISI İÇİN TIKLAYIN

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis demir 16 Haziran 2023 09:19

    Hiçbir şey yapmasanız Erzurum daha çok kalkınır. Onlarca fabrika okulu yaptınız 1 sene sonra hepsi çöp oldu bunun cezasını vebalini parasını kim ödeyecek

  • kerim tekin 15 Haziran 2023 19:04

    Olimpiyat millet parkı. erzurumun senelerdir fuar alanında şimdi karaz tekstil fabrika açmış bunuda sorgulamak lazım. Şehrin göbeginde millet parkında fabrika nasıl açılır.