Ekonomi Haber Girişi : 19 Eylül 2018 13:15

2018 Daire Fiyatları Güncel Durum

2018 Daire Fiyatları Güncel Durum
Flatfy, tüm emlak sitelerini arayarak en güncel fiyatlı ve en uygun evleri bulmanın yanı sıra Türkiye’de ve Dünya’da emlak istatistiklerini de paylaşıyor.
Erzurumajans-Flatfy, tüm emlak sitelerini arayarak en güncel fiyatlı ve en uygun evleri bulmanın yanı sıra Türkiye’de ve Dünya’da emlak istatistiklerini de paylaşıyor. Bu sayede gayrimenkul alımı yapacak kişiler bütçelerine göre en uygun şehre ve en güzel eve ulaşabiliyor. Flatfy - uluslararası emlak arama motoru, 37 ülkede ve Türkiye’de hızla gelişen bir emlak arama motoru. Paylaştığı istatiksel veriler ise internet ortamında kayda geçen ve paylaşılan en doğru emlak bilgilerin ortalaması ile oluşturuluyor. Flatfy ile sadece satılık evleri değil kiralık evler, satılık arsa ve tarlalar gibi taşınmazları da bakıp inceleyebilirsiniz. İstenilen özellikteki eve yüzlerce emlak sitesini araştırmak yerine Flatfy ile tek hareketle sahip olabilirsiniz. Flatfy’in özel olarak hazırlayıp sunduğu Ağustos ayı emlak raporu ise oldukça şaşırtıcı bilgiler veriyor.



2018 Ağustos ayı konut fiyatları raporu ile tr.Flatfy.com, en pahalı evlerin İstanbul’da bulunduğunu gözler önüne seriyor. İstanbul’da geçen aya göre fiyatlar pek fazla değişiklik göstermiyor. Özellikle İstanbul’da beklenen konut indirimi piyasalara yansımadı ve alıcılar ev alma hayallerini bir süre daha erteleyecek gibi duruyor. Kıyı kesimin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’de ise ev sahibi olmak için gerekli olan para 250 bin TL’ye yaklaşmış durumda. Adana ve Antalya ise ağustos ayında konut fiyatlarını arttırmayı başaran nadir şehirlerden oluyor. Yaz sezonunun etkisiyle sıcak kesimlerde ev sahibi olmak isteyen yatırımcılar ve yerleşmek isteyenler bu oranın artmasında büyük öneme sahip oluyor. Eğer Ankara’da ev sahibi olmak isterseniz veya yatırım amaçlı ev arıyorsanız Ankara alıcılara büyük kolaylık sağlıyor. Flatfy tarafından paylaşılan raporda Ankara en ucuz evlerkategorisinde zirvede yerini korumaya devam ediyor. Bursa, Gaziantep, Mersin, Kayseri gibi büyük şehirlerde ise fiyat artışı beklendiği seviyede olmuyor.



Türkiye’nin en büyük 10 şehrinde oda sayılarına göre ev fiyatları tablosunda ise beklenildiği gibi en yüksek fiyatlar İstanbul’da yerini koruyor. Oda sayılarının artışı ile ev fiyatları da bu oranda artış gösteriyor. Bu orantıyı bozan tek şehir ise Ankara. 1 odalı evlergeçen aya göre fiyatlarını arttırmışken, 4 odalı evlerde bir önceki aya göre fiyat düşüşü yaşanıyor. İstanbul 3+1 evlerde yüksek fiyatlarını korurken İzmir şaşırtıcı bir şekilde birinciliğe gelmiştir. İzmir, kalabalık ve yoğun şehir yaşantısından bunalan İstanbul’lular için ikinci bir ev fırsatı sunuyor. Türkiye emlak piyasalarında bu ay 4 odalı evler Gaziantep, Mersin ve Konya haricinde fiyat düşüşüne gitmiş, Gaziantep ise yüksek oranda 4+1 evlerin fiyatını arttırmıştır. Konut fiyatları yer yer iniş-çıkış yaşasa da genel seyrini devam ettiriyor.



Satıcılar indirim yapmak istemezken alıcılar ise fiyatların düşmesini dört gözle beklemeye devam ediyor. Ülkemizde emlak piyasaları döviz artışı, enflasyon, komisyon, maliyetlerin yükselmesi ve hali hazırda yapılmış evlerin boş olması gibi durumlar sebebiyle durgunluğunu devam ettiriyor. Alıcılar ise bu durgunluğun sonunda indirim bekliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.