2022 hiç de hayal değil...

2020 Olimpiyatları'nı Japonya'ya kaptırdık ama önümüzde hala bir Olimpiyat şansı var.

O da, Kış Olimpiyatları...

2022 Kış Olimpiyatları'nın Erzurum'da yapılması için, Türkiye şimdiden çalışmaya koyulursa, uzmanlar şansımızın yüksek olduğunu düşünüyor.

Tartışmanın fitilini Kasım Yekeler ateşledi.

Önceki gün attığı bir tweet'te , " İstanbul 2020 olmadı, haydi Türkiye! Kış Olimpiyatı Erzurum 2022 hedefine" dedi.

Kasım Yekeler'in bu çağrısı anında karşılık buldu.

Dün on binlerce tweet atıldı ve bu çağrıya destek olunması istendi.

Uzak bir ihtimal değil. Bilakis olmaması için ciddi bir neden yok.

Malumunuz 2011'e aday olduğumuz zaman, kimi çevreler Erzurum'a zerre kadar şans vermiyordu. Nasıl ki, hükümet özellikle de Başbakan Erdoğan, işin arkasında durdu ve her platformda Erzurum'un adaylığını savunduysa, "imkânsız" görünen o rüya gerçek oldu.

Aynı şey 2022 Kış Olimpiyatları için de geçerli.

Çünkü Erzurum, pek çok noksanına rağmen altyapı ve tecrübe açısından Olimpiyat'a hazır bir kenttir.

Üstelik Başbakan Erdoğan, 2011'in açılış töreninde yaptığı konuşmasında, "Erzurum 2011'den sonra 2022 Kış Olimpiyatları'na da aday olacak" demişti.

Kasım Yekeler o tarihte Erzurum'da vali yardımcısıydı, süreci başından beri çok iyi bilen isimlerden biridir.

Halen Cumhurbaşkanlığı'nda görev yapan Kasım Bey, laf olsun torba dolsun diye böyle bir tweet atmaz. O mutlaka bir ipucu yakalamıştır.

"Erzurum'a bu haliyle kimse olimpiyat vermez" diyenler, tıpkı 2011 öncesinde olduğu gibi kara propagandaya başladılar.

Olsun; bunun artık hiçbir önemi yok.

Yeter ki hükümet meseleye sahip çıksın ve işin arkasında dursun.

Neticede parayı bastırdın mı her türlü noksanlığı gidermek mümkün.

Erzurum'a 2011 sebebiyle bir milyara yakın bir kaynak aktarılmıştı. Olimpiyat onun çok daha büyüğü bir organizasyon, dolayısıyla bu kez en az on milyar liralık bir kaynak gerekiyor.

Türkiye için bu artık çok büyük bir para değil.

2014 Kış Olimpiyatları Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak, 2018 Olimpiyatları ise Güney Kore'nin Pyeongchang kentinde...

2022 ise şimdilik boş; yani karşısında bir ülke ve şehir adı yazılmıyor.

Şayet elimizi çabuk tutarsak 2015'te yapılacak aday seçimine yetişebiliriz.

Bu, yerel dinamiklerle olacak iş değil tabi ki...

Ankara'nın, özellikle de Başbakan Erdoğan'ın sahiplenmesi gerekiyor.

Madem Türkiye ısrarla bir Olimpiyat'a ev sahibi olmak istiyor, işte büyük bir fırsat...

Olmadı yaz Olimpiyatı, olsun Kış Olimpiyatı...

Sayın Başbakan 2011'de Türkiye'nin önüne zaten bu hedefi koymuştu.

Erzurum ise, sahip olduğu altyapıyla bu işe en uygun şehir.

Elbette bu haliyle değil, ama olsun temeli var nasılsa...

2011, Erzurum için çok ciddi bir referanstır.

Şu kadarını biliyoruz: Üniversitelerarası Kış Oyunları, aslında Kış Olimpiyatları'nın kapsamlı bir provasıdır.

Erzurum dolaysıyla Türkiye o provadan anlının akıyla çıkmayı başardı.

Bendeniz yürekten inanıyorum:

Başbakan bu işin arkasında durursa, 2022 Erzurum Kış Olimpiyatları, hiç de uzakta değil.

Elimizi uzatsak tutacakmışız gibi geliyor.

Haydi Sayın Başbakan, Erzurum'u ne kadar sevdiğinizi biliyoruz.

Siz "tamam" deyin sanki bu iş olur.

2011'de nasıl Erzurum'u sonuna kadar desteklediniz ve çeşitli fitneye rağmen, "oyunlar Erzurum'da yapılacak" dediyseniz, şimdi de Olimpiyat için o desteğinizi veriniz.

Hem sadece Erzurum da değil, Sarıkamış, Erzincan, Bingöl, Muş ve Hakkari de bu büyük imkândan yararlanacak.

2020 ile sönen hayallerimiz neden 2022 ile yeniden parlamasın ki...

Türkiye bunu başarabilecek bir ülke...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ahmet 01 Ocak 1970 02:00

    Neden olmasın!Bazı geri kafalılar 2011`e de hayal gibi bakmışlardı...

  • Halil İbrahim AYDIN 01 Ocak 1970 02:00

    sayın yazar allah aşkına bu yazdıklarına kendin inanıyormusun yandaşlığın bu kadarınada pes velevki oldu 2011 de erzurum erzurumlu ne kazandı ne kar etti, bu kadar gelen paralarla neler yapılmazdı ALLAH aşkına biz erzurumlular kafamızı kumdan cıkaralım yeter artık şimdi yerel seçimler var milleti bunlarla kandırmaktan ve avutmaktan başka bir şey değil. sizide kınıyorum milleti uyutmak için böyle bir yazıyı kaleme aldığınız.

  • Atilla Okuyucu 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumun eksiği; eskiler yıkılıp yenisi yapılacak.Her sene 2000 daire yapılsa eskilerin yerine. on yılda 20.000 daire eder erzurum temizlenmiş olur.Onuda bir tek kabadayı bile yapabilir.Gerisi özel sektör otel yatırımları,devlet spor tesislerini yapacak.İrade olduktan sonra çokta büyütülecek bir şey değil.Birde yıllık bir milyon kayak turistinin gelebileceğini düşünürsek insanın aklı gerisini almıyor.Ama niye olmasın.Eskiden paralar ne getireceğini bilmediğimiz yerlere gidiyordu. hiç olmasa şimdi eserler ortaya çıkacak.

  • Burak Ulaş 01 Ocak 1970 02:00

    Ben de Erzurumda olimpiyatların olmasını isterim ama önümüzde Türkiye içinden engeller var Özellikle Kayseri ve Bursa şehirleri....Bu şehirler varken ve bu şehirlerin güçleri ortadayken çok zor Erzurum gibi bir yerin Olimpiyatlara aday olması...2011 döneminde de Kayseri Erzurumun önüne hep bir engel olmak istemişti.Oyunları Erzurum yapamaz biz oyunları yapmaya talibiz demişti.Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı...Bir başka olumsuz durumsa Kış oyunlarından sonra birkaç otel ve tesis yapılacağının söylenmesine rağmen sadece 1 otelin yapılması...Yani verilen sözlerin tutulmaması....Kayseride ise şu an 21 tesis yapılmakta...Anlayacağınız çok ii bir çalışma var Erciyeste...Erzurum çok geride kaldı bu yarışta...Ama yinede inşallah hayallerimiz gerçek olur...

  • rft 01 Ocak 1970 02:00

    düşünsenize ilk ikiye kadığımızı tıpkı istanbul gibi.bu arada hiç bir şey yapmadan sadece bir adaylıkla dünyanın her tarafında konuşulacağımızı. bu fırtınada yatırım düşünen ağırdan alan adamların etekleri tutuşup otel yatırımları için nasıl koşacaklarını.çevremizde bizi geriye vurmak için uğraşanların çabalarını tek hamleyeyle nasıl boşa çıkaracağımızı.hemde daha düşünemediğimiz pek çok şeyi.adı bile yeter OLİMPİYAT.

  • atillaokuyucu 01 Ocak 1970 02:00

    Ben sene kurban, adan kurban,dadan kurban memmetbeg.O dillerin ne söylir?Aşimdiye geder heç bele belki datdi konuşmamişdi o diller.Kokisi bile adami hoş edir adamiTwit mi neyise ondan yayılmış kokisi medem ele tökülün sokağa erzürümlüler ne durisiz verin ortaliği velveleye.Herkeş hökümati devürmek üçün sokaklari birbirine katir o icadınnan.Siz ne güne durirsiz duyurun sesizi yeddi düvele,bele bir heyirli bir işde.Vallaha asın bayraklari çıkın sokaklara bağırın isdirik olimpiyedi.İsdiyenin bi üzi vermiyenin iki üzi kara.Ahanda size temsil.Bütün erzürümlülerde oldiği yerden size umuz verecek.Kartopi gibi guvarlanip böyiye böyiye dağ olacaksız.Memmetbeg herkes becerirde twitterde sende bu işin yak meşelesini o icattan.hemide olimpiydin yakılan ilk meşelesi olur sede inan cerisi çorap sökigi gibi gelacak.Bakın 2011 de neler oldi?Buda onun birez böyigi ne var sanki.Olimpiyedin herifi peşizden seyitdi bi tene daha edin diye hoş siz kaşdız.Dadaşım elini atdimi ondan bişe kurtarmaz.İnanmisiz terihize bakin.Gariplerin üzi bele gülecak hemde ansız.bunnarda benim duygularım sakın hor görmeyin.Rızgi veren barihuda.ALLAH VEKİL daha ne gerek biz yola çıkak.