Kültür-Sanat Haber Girişi : 27 Kasım 2013 18:01

3 Aralık dünya engelliler günü

3 Aralık dünya engelliler günü
Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeni ile bir gıda kermesi düzenledi.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeni ile bir gıda kermesi düzenledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Nadiye Özer ve Öğretim Üyeleri, Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde düzenlenen kermesin açılışını yaptı.

Tüm yaşam alanlarının engelsiz olduğu bir Erzurum dileği ile açılış konuşmasını yapan Özer, ülkemizde engelsiz yaşamla ilgili çalışmaların hız kazandığını, sadece 3 Aralık değil yılın her günü, duyarlılığımız ve farkındalığımızın her geçen gün artması gereken ve sunamadıklarımız yüzünden erişilebilirlikleri kısıtlanan, hayatı paylaşabileceğimiz insanların günü olduğunu söyledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim elemanları ve öğrencileri olarak, konuyla ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek şöyle devam etti : "3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve sonrasında oluşturacağımız etkinliklere zemin hazırlamak amacıyla bugün "Hayatı paylaşmak için hep beraber el ele engelleri yenmeye" sloganıyla gıda kermesi düzenledik.

3 Aralık Çarşamba günü hayatı paylaşmada erişilebilirlik noktasında engel tanımayan Erzurum AVM'de yine aynı sloganla stand açacağız. Standımızda broşür dağıtarak, erişilebilirlik ve engelsiz yaşama yönelik bilgiler vererek, neler yapabileceğimizi konuşarak, farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Biliyoruz ki engeller birlikte aşılır ve kişinin yapmak istediklerini yapamaması yanında, yapacaklarının farkında olamaması da bir engeldir.

Üniversitemizde engelleri kaldırma ve erişilebilirlik yolculuğumuzda bize öncülük eden başta Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Atatürk Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi Müdürü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu olmak üzere, kermesin düzenlenmesinde emeği geçen öğretim elemanı arkadaşlarıma ve öğrencilerime şükranlarımı sunuyorum." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.