İlçeler Haber Girişi : 25 Ağustos 2012 21:33

3 Bin metrede horon oynadılar

3 Bin metrede horon oynadılar
Erzurum'un İspir ilçesinde 3 bin metre yüksekliğe sahip olan kaçkar dağı tarihinde ilk defa bir festivale ev sahipliği yaptı.
ErzurumAjans-Furkan NEHRİ'nin haberi-Erzurum'un İspir ilçesinde 3 bin metre yüksekliğe sahip olan kaçkar dağı tarihinde ilk defa bir festivale ev sahipliği yaptı. Yüksek dağlardan kaçkara ulaşmak isteyen vatandaşların bazıları ise arzılanan araçları yüzünden geri dönmek zorunda kaldı.
Erzurum'un İspir ve Pazaryolu ilçelerinde yaşayan vatandaşların kurduğu İspa-der (İspir ve Pazaryolu dernekler birliği) tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Çoruh'tan Kaçkarlara festivalinin 2'inci günü 3 bin metre yüksekliğe sahip Kaçkar dağının zirvesindeki 7 göllerde yapıldı.Sarp dağlarda yaklaşık 2 saat yolculuk yaptıktan sonra festival alanına ulaşan vatandaşlar doyumsuz manzara eşliğinde horon oynadılar.

ARAÇLAR ARIZALANDI GERİ DÖNDÜLER

Tarihinde ilk defa bir festivalyapılacak olan olan 7 göller mevkisine ulaşmak isteyen vatandaşlar araçlarıyla dik yokuşları aşmak zorunda kaldılar. Zaman zaman uzun araç kuyruklarının yaşandığı kaçkar dağı eteklerinde bir çok araçta dik rampaları çıkmakta zoruluk çekerek arıza yaptı. Araçları arıza yapan bazı vatandaşlar geri dönerken bazı vatandaşlar ise arızalı araçlarının yanıbaşına kamp kurdular. Araçları arıza yaptığı için zirveye çıkamayan vatandaşlar ise turizm cenneti olacak bölgenin yolu olmadığı için ulaşamadıklarını belirterek biran önce yolların düzeltilmesini istediler.

3 BİN METREDE HORON

Uzun dağ yolculuğu sonrası 3 Bin metre yükseklikte bulunan doğa harikası 7 göller mevkisine ulaşan vatandaşlar ise uzun uzun manzarayı izledikten sonra festival coşkusunu doyasıya çıkardılar. Erzurum'un meşhur semaverlerinde demledikleri çayları içen vatandaşlari türkücü Nurullah Akçayır'ın verdiği konser ile halaylar çekip oyunlar oynadılar. Daha sonra yerel halk sanatçıları ile devam eden festivalde kamp kuran vatandaşlar akşam saatlerine kadar kaçkarlarda festival çoşkusunu doyasıya yaşadılar.

HER YIL DÜZENLENECEK


Başta İstanbul olmak üzere İzmit, Yalova ve İzmir'de yaşayan Erzurumluların buluşması ile düzenlenen festivalin ilkinde katılımcılar Gaziantep'te yaşanan saldırılar ve askerlere yönelik düzenlenen saldırılar yüzünden uzun tutmadı. Festivalin organizatörü olan Ahmet Coşkun Çoruhtan Kaçkarlara isimli festivalin bu yıl ilkinin düzenlendiğini ancak yaşanan saldırılar dolayısıyla fazla eğlenceye yer veremediklerini belitti. Coşkun '' Bu yıl festivalimizin ilkini düzenledik. Farklı şehirlerde yaşayan bir çok Erzurumlu hemşehrimiz burada bir araya gelerek buluştu. Bunu heryıl geleneksel hale getireceğiz.'' diye konuştu.
F
estivale Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen, Başbakanlık Müşaviri Muharrem Çığlık, İspir Kaymakamı Faik Oktay Sözer, İspa-der başkanı Hayati Korkmaz ve çeşitli ilçelerin belediye başkanları katıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.