Kültür-Sanat Haber Girişi : 16 Haziran 2012 13:30

37 Yıl sonra aynı sırada buluştular

37 Yıl sonra aynı sırada buluştular
Erzurum Nene Hatun Öğretmen Lisesi’nden mezun olan öğretmenler 37 yıl sonra bir araya gelerek hasret giderdiler.
Erzurum Ajans-Erzurum Nene Hatun Öğretmen Lisesi’nden mezun olan öğretmenler 37 yıl sonra bir araya gelerek hasret giderdiler. Öğretmenler mezun oldukları okula çocukları, torunlarıyla geldiler.
Tarihi Nene Hatun Öğretmen Lisesi şimdiki adıyla Nene Hatun Anadolu Lisesi’nin sürpriz ziyaretçileri vardı. 37 yıl önce mezun olan öğretmenler okullarını ziyarette geldi. Okulun bahçesinde toplana mezun öğretmenler birbirlerini gördüklerinde duygu anlar yaşandı. Okul bahçesinde İstiklal Marşı ve antlarını okudular. Kürsüye çıkan mezunların matematik öğretmeni Mithat Zan konuşma yapmasıyla birlikte duygulu anlar yaşandı. Davul zurna eşliğinde halay çeken öğretmenlerin sevinçleri gözlerinden belli oluyordu. Daha sonra okullarını ve sınıflarını gezen mezun öğretmenler sınıf arkadaşlarıyla zamanında paylaştıkları sıralara tekrar oturup hatıra fotoğrafları çektirdiler şarkı söylediler. Öğretmenleriyle hasret giderip eskide olduğu gibi ders işlemeleri renkli görüntülere sahne oldu.
Yıllar sonra birbirlerini gördüklerine çok mutlu olan öğretmenler dakikalarca birbirleriyle özlem giderdi. Katılım Türkiye’nin dört bir yanındandı, Ankara’dan gelen ve Keçiören Mecidiye İlköğretim Okulu’nda müdür yardımcısı olan Necla Özden Kılıç ile Merzifon’dan gelen öğretmen Aynur Gözütok yıllarını verdikleri sırlara oturarak birbirlerine anılarını anlatılar. İki öğretmenin gözleri dolarken buluştukları için çok mutlu olduklarını ifade ederek şunları söylediler:
“Anlatılmaz duygular içindeyiz, çok mutluyuz, duygularımızı kelimelerle ifade etmek o kadar zoraki, bunu yaşamak gerekiyor, eski anılarımızın tazelendi. Sınıflarımızda oturuyoruz bu çok güzel bir şey.”
Öte yandan, anılarının geçtiği okulun okullarının bakımsız olduğunu gören öğretmenler, yetkililere seslenerek tarihi binanın koruma altına alınmasını istediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.