İlçeler Haber Girişi : 31 Temmuz 2012 12:00

400 Yıllık cami tamir için yardım bekliyor

400 Yıllık cami tamir için yardım bekliyor
Olur ilçesine bağlı Çataksu (Tavusker) köyü Çukur Mahalle'de bulunan 400 yıllık tarihi cami, onarım için yardım bekliyor.
Erzurum Ajans-Olur ilçesine bağlı Çataksu (Tavusker) köyü Çukur Mahalle'de bulunan 400 yıllık tarihi cami, onarım için yardım bekliyor. Günümüze kadar dimdik ayakta duran ve halen ibadet yapılan caminin, bakım ve onarım yapılmadığı takdirde yıkılma tehlikesiye karşı karşıya kalacağı belirtildi. Merkez Camii İmam Hatibi Hüseyin Yıldırım, caminin tarihi hakkında bilgi vererek, caminin 400 yıl önce Derviş Mehmet Efendi tarafından yapıldığını söyledi.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Turgay Yazar, 1666 tarihinde yapılan caminin özellikle ahşap işçiliği açısından bölgede en önemli tarihi eserlerden biri olduğunu söyledi.
Yrd.Doç.Dr. Turgay Yazar, caminin mihrabının ahşap olması nedeniyle Karadeniz Bölgesinde bulunan tarihi camilerle benzer özellikler gösterdiğini ancak işçilik açısından tek örnek olduğunu ifade etti. Turgay Yazar, günümüze kadar iyi bir şekilde korunan camiye bundan sonra da sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
Cami cemaati ise tarihi camide namaz kılarken büyük bir huzur bulduklarını dile getirerek yetkililerden camilerinin yıkılmasına izin vermemelerini bir an önce bakım ve onarımına başlamalarını istedi. Cami cemaatinden Ergün Ceylan, caminin duvarlarında zamanla meydana gelen çatlakların artık onarılması gerektiğini söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.