Bölge Haber Girişi : 22 Haziran 2010 11:42

5 Ulusal analitik kimya kongresi!..

5 Ulusal analitik kimya kongresi!..
Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik kimya Ana Bilim Dalı tarafından organize edilen 5. Ulusal Analitik Kimya Kongresi başladı.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik kimya Ana Bilim Dalı tarafından organize edilen “5. Ulusal Analitik Kimya Kongresi” başladı.
Kültür ve Gösteri Merkezi’nde başlayan kongrenin açılışında konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, kongrenin başarılı geçmesini diledi ve katılımcılara teşekkür etti.
‘V. Ulusal Analitik Kimya Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Koçak, ülkenin kalkınmasında beyin gücünün önemine dikkat çekti. Beyin gücünün kullanılmasının insana yapılan yatırımla organize edilebildiğini vurgulayan Koçak, insanın potansiyelini açığa çıkaracak yatırımları yapan kuruluşların başında üniversitelerin geldiğini hatırlattı.
Geleceğin planlanmasında bugünkü bilgilerin geçmişin malzemeleriyle yoğrulması sonucu doğruların ortaya çıktığını ifade eden Rektör Koçak, “Geçmişle ilgimizi kestiğimizde, bilgilerimizi sıfırladığımızda, başarılı olacağımızı söylemek mümkün değildir” dedi.
“Üniversiteler geleneksel işlevlerinin yanı sıra bilgi ve teknoloji üretmek, bilgiyi ve teknolojiyi paylaşmak ve aktarmak zorundadır,” diyen Koçak, kongrelerin önemine de vurgu yaparak şöyle devam etti: “Kongrelerin gerek ev sahipliği yapan üniversiteler açısından gerekse ulusal ve uluslar arası katılımcılar açısından faydalı olduğuna inanıyorum. Gerek bilgi alış verişi, gerekse kongrenin yapıldığı ilin ve bölgenin tanınması önemli bir kazanımdır. Erzurum bin yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en büyük ve önemli kültür merkezlerinden birisidir. Bugün üniversitemiz 53. Yılını kutlamaktadır. 1957 yılında kurulmuştur. Bugüne kadar 141 binin üzerinde mezun vermiştir. En son kurulan Açık Öğretim Fakültesiyle on sekiz fakültesi, iki bin beş yüz öğretim elemanı olan Türkiye’nin en eski ve büyük üniversitelerinden birisidir.”
5. Ulusal Analitik Kimya Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu da konuşmasında, 2002 yılında buyana devam eden Analitik Kimya Kongrelerin alanında önemli bir faaliyet olduğunu söyledi.
Analitik Kimyanın, kimya biliminin önemli dallarından biri olduğunu vurgulayan Kadıoğlu, 300 civarında bilim adımının katıldığını kongrede, 50’si sözlü, 200’ü poster olmak üzere 250 bildirinin tartışılacağını bildirdi. Kongrede ayrıca 12 de yabancı katılımcının bildiri sunacağını anlatan Kadıoğlu, sunulacak bildirilerin konuyla ilgili yabancı iki bilimsel dergide özel sayı olarak yayınlanacağını anlattı.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Akçay`ın da açılışında bulunduğu kongreye Türk Üniversitelerinden ve yurt dışından çok sayıda bilim adamı katılıyor. Kongre, 25 Haziran tarihinde sona erecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.