Bölge Haber Girişi : 21 Ocak 2010 19:40

70 yıllık bina tadilatta!..

70 yıllık bina tadilatta!..
İsmet İnönü döneminde halkevi olarak yaptırılan Erzurum Halk Eğitimi Merkezi binası tadilata alındı. Binanın ses, ışık ve oturma düzeni yeniden yapılmaya başlandı.

ERZURUM AJANS-Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Cumhuriyet dönemi erken yapıları arasında önemli yere sahip olan Halk Eğitimi binasının tadilata alındığını söyledi. Budak, 525 koltuklu Halk Eğitimi binası toplantı salonunun ses, ışık ve koltuklarının yeniden yapıldığını ifade etti. Halk Eğitimi Merkezi binasının dış cephesinin 9. Kolordu Komutanlığı ile Grup Merkez Komutanlığı'nın mimari dokusuyla uyuşması için cephe yenilemesine gittiklerini değinen Fevzu Budak, bu amaçla 400 bin TL harcandığını kaydetti.

Erzurum il merkezinde siyasi toplantıların yapılacağı tek mekanın Halk Eğitimi Merkezi binası olduğunu hatırlatan Budak, "Erzurum'un modern mimari yapısında önemli bir yer tutan Halk Eğitimi Merkezi binasının iç ve dış kısımlarında tadilat gerçekleştirdik. Önümüzdeki ay Halk Eğitimi Merkezi binasının tadilat çalışması tamamlanarak bina daha modern bir görünümle halka hizmet sunmaya devam edecek." diye konuştu. (CİHAN)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.