Bölge Haber Girişi : 27 Temmuz 2011 00:48

ABYB ve VANGİDER'in karadeniz gezisi!..

ABYB ve VANGİDER'in karadeniz gezisi!..
Vanlı gazeteci, yazar ve şairlerin üye olduğu Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) ve Van Genç İletişimciler Derneği (VANGİDER) üyeleri dört günlük Karadeniz Gezisi'ni tamamladı.

Erzurum Ajans-Vanlı gazeteci, yazar ve şairlerin üye olduğu Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) ve Van Genç İletişimciler Derneği (VANGİDER) üyeleri dört günlük Karadeniz Gezisi'ni tamamladı. Gezi kapsamında Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Amasya, Tokat, Sivas ve Erzincan illerinin tarihi ve turistik bölgeleri ziyaret edildi.

Geleneksel gezilerini sürdüren ABYB Van Şubesi ile VANGİDER, sezonun beşinci gezisini Karadeniz Bölgesi'ne gerçekleştirdi. 22 Temmuz Cuma akşamı başlayan Karadeniz Gezisi, 26 Temmuz Salı sabahı sonlandı. Gezinin oldukça güzel geçtiğini söyleyen ABYB Şube Başkanı Bişar Ulutaş, son beş yıldır kitlesel ölçekli geziler düzenlediklerini anlattı. Bu tür geziler sayesinde ülkedeki her vatandaşın kültürünü, töresini, yaşam koşullarını ve misafirperverliğini daha detaylı öğrendiklerini belirten Ulutaş, Van'ın tarihi ve turistik bölgelerini tanımanın yanı sıra, ülkenin diğer illerini de dolaşarak o bölgelerdeki güzellikleri basın aracılığıyla tanıttıklarını ifade etti.

Karadeniz gezisine 16 kişilik bir ekiple katıldıklarını ve söz konusu gezinin dört gün sürdüğünü söyleyen ABYB Şube Başkanı Bişar Ulutaş, "Karadeniz gezimiz 22 Temmuz 2011 Cuma akşamı başladı. Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane güzergahından Trabzon'a vardık. Trabzon'un tarihi ve turistik bölgelerini dolaştıktan sonra Giresun'a geçtik. Bu kentin kendine özgü güzelliklerine şahit olduk. Giresun'da konakladık ve ikinci gün Ordu'ya hareket ettik. Ordu şehir merkezinde teleferikle Boztepe bölgesine çıktık. Ordu'daki Fiskobirlik'e ait satış merkezinde fındık ve fındık ezmesi ürünlerin alınmasının akabinde Fatsa ve Ünye ilçelerine geçtik. Bu ilçeleri de gezdikten sonra Samsun'a doğru yola koyulduk. Savarona Gemisi'ni dolaşarak tarihi yad ettik. Hititler döneminde Türkiye'de yaşadığı belirtilen Anadolu Aslanı'nın figürleştirildiği 24 metre uzunluğunda, 11 metre yüksekliğindeki heykel ve amazon kadınını simgeleyen bir diğer heykelin bulunduğu parkı dolaştık. Samsun'un ikinci üniversitesi olan ve şimdilik yüzde 10'u biten Canik Başarı Üniversitesi'ni gezdikten sonra geceyi Samsun'da geçirdik. Bir sonraki gün Amasya'ya doğru hareket ettik. Amasya'nın tarihi evlerini, müzelerini ve büyük zatların türbelerini ziyaret ettik. Yine Amasya'da tarihi bir öneme sahip olan Sultan II. Bayezid Camii'ni dolaştık ve burada ibadet gerçekleştirdik. Amasya'dan sonraki durağımız Tokat'tı. Tokat'ta da tarım arazilerini, meyve bahçelerini dolaştık. Meşhur Tokat Kebabı'nı tattıktan sonra Sivas'a hareket ettik. Sivas ve Erzincan şehir merkezi gezisinin akabinde Van'a döndük. Gezimizin oldukça güzel geçtiğine inanıyoruz" dedi.

Karadeniz turu organizasyonunda VANGİDER Başkanı İsmail Topçuoğlu'nun da büyük katkısı olduğunu söyleyen Ulutaş, gezi programına; Van Bilim Sanat Merkezi Müdürü Lütfü Aydın, İskele Öğretmen Evi Müdürü Cihat Aras, Aşık Mehmet Akçay gazeteci-yazarlar Sinan Başak ile Nedim İlikçi'nin de katıldığını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.