Türkiye Haber Girişi : 14 Mayıs 2016 13:10

Acı üstüne acı: Dağlıca'da bir evladımız şehit!

Acı üstüne acı: Dağlıca'da bir evladımız şehit!
Hakkari'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 evladımız şehit düştü.
Erzurumajans-Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca Bölgesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada uzman çavuş İhsan Mert şehit oldu. Bölgeye helikopterlerle takviye birlikler sevk edildi.

Yüksekova İlçesi'ne yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca Bölgesi'nde bu sabah arama- tarama faaliyetini sürdüren askerler, bir grup PKK'lı teröristle karşılaşınca çatışma çıktı. PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşle uzman çavuş İhsan Mert, şehit düştü. Çatışma bölgesine takviye birlikler sevk edilirken, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler Dağlıca Bölgesi'ne doğru gitti. Bölgede teröristlerle güvenlik güçleri arasında yer yer sıcak temasın sağlandığı belirtildi.

ÇIĞLI BÖLGESİNDE OPERASYON

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'nin Çığlı Üs Bölgesi'ne dün sabaha karşı PKK'lı teröristlerin ağır silahlarla saldırması üzerine çıkan çatışmada 6 askerin şehit olması ve bölgeye takviye olarak giden taarruz helikopteri Kobra'nın da teknik bir arıza nedeniyle düşmesi sonucu 2 pilotun şehit olması ardından bölgede kapsamlı operasyon başlatıldı. 

Dün geç saatlere kadar hava hareketliliğinin görüldüğü bölgede operasyonlar bugün de devam ediyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.