'Açık Kapı'dan böyle girdi!

 

Erzurum Valiliği personelini ‘rahatsız eden’ bir atamadan bahsedeceğim. Öyle ki, yazının sonunda sizi de rahatsız edecek. 

 

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kadrosu, Ziyaattin Uçan’ın emekliye ayrılmasından sonra boştu.

 

Yıllarını memuriyet hayatına adamış, şef, müdür yaklaşık 15 isim bu kadro için başvuruda bulundu.

 

İçişleri Bakanlığı, 18 Nisan 2024 tarihli bir yazıyla ‘istisnai bu kadroya’ Abdullatif Tavlaşoğlu’nun ‘naklen atama’sını gerçekleştirdi.

 

19 Nisan’da işe başlaması beklenen Tavlaşoğlu daha ‘Bismillah’ dememişti ki, 26 Nisan 2024 tarihli ‘Valilik Olur’uyla sınavla alınılması gereken ‘Açık Kapı Şubesi’ne vekâleten Müdür oldu. 

 

Şip şak! İş bitti.

 

Düşünsenize onlarca insanın hayalini kurduğu İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kadrosu, Abdullatif Bey için bir basamak olmuştu.

 

Bu yetmiyormuş gibi sınavsız, mülakatsız ‘Açık Kapı’dan da içeri girmişti. Bu arada ‘Açık Kapı’ deyip geçmeyelim. Valiliğin en önemli birimlerinin başında gelir. Vatandaşla en üst düzeyde iletişim kurulması nedeniyle kozmik önemi vardır.

 

Efendim hayırlı olsun, Allah muvaffakiyetler versin diyelim, lakin insanların yenilen hakkı ne olacak?

 

Bu kimsenin umurunda mı? Elbette ki, hayır. Bu böyle geldi, böyle de gidecek!

 

Haa… Az daha unutuyordum. İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nü basamak olarak kullanıp, ‘Açık Kapı’ya vekaleten müdür olan Abdullatif Tavlaşoğlu eski bir imam! Aynı zamanda Kahramanmaraş Valisi olan Erzurumlu Mükerrem Ünlüer’in kayınbiraderi.

 

Efendim şipşak yazı bitti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 10 Mayıs 2024 20:01

    Hafız vali böyle bir şeye izin vermez ayıptır yapılan şey bir imama yakışmıyor

  • Cemil dursun 04 Mayıs 2024 12:39

    Alp maalesef ülkeyi kafirleştirdi dinden çıkardı chp olsaydı din kuvvetlendirdi insanlar Müslüman olurdu maalesef akp ters tepti. Buda bir etki tepki kuralı ve Amerika bunu bildiği için akpyi iktidar yaptı. 50 li yıllarda iktidar zoruyla insanlar dinlerine sarıldı kurana sarıldı bir bilinç oldu. Akp devam ederse maalesef chp den bin kere dahafazla zarar verecek ülkeye.

  • Hudaverdi 03 Mayıs 2024 20:43

    Sadece orda olmuyor ki kurumların geneli açık kapı.

  • BİR BEYİN OĞLU 03 Mayıs 2024 15:20

    İMAMLIKTAN İL MÜDÜRLÜĞÜNE HEMİDE SINAVSIZ MÜLAKATSIZ TORPİLLE CAİZMİDİR ACEP ?

  • Mustafa doğan 03 Mayıs 2024 07:02

    Eski imam olan bir insana yakışıyor mu acaba. Senelerce namaz kıldır Fatiha oku son anda haksız ve torpille bir yere atan. Sadece yazık etmişsiniz kendinize hocam dini dünya ile değiştirmeyin istifa edin dünya bir iman ehli görsün.