Erzurum Haber Girişi : 03 Temmuz 2016 00:20

ADD Erzurum Şubesi'nden 3 Temmuz mesajı

ADD Erzurum Şubesi'nden 3 Temmuz mesajı
Atatürkçü Düşünce Derneği Erzurum Şubesi, yayınladığı mesaj ile Atatürk'un Erzurum'a gelişi'nin 97.Yıl dönümünü kutladı.
Erzurumajans-Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD) Erzurum Şubesi, yayınladığı mesaj ile Atatürk'un Erzurum'a gelişinin 97.Yıl dönümünü kutladı.

ADD Erzurum Şubesi Yönetim Kururl adına Şube Başkanı Hakan Cebeci tarafında yayınlanan mesajda şu görüşlere yer verildi:

Kıymetli Erzurumlular,

1919 yılının Temmuz ayının üçüncü günü Erzurum'a ulaşan üçüncü ordu müfettişi Mustafa Kemal,  ulusal kurtuluş mücadelesinin önemli adımlarından biri olan Erzurum Kongresini gerçekleştirebilmek için, milli mücadelenin örgütlenmesinin daha sıhhatli bir şekilde devam edebilmesi adına, çok sevdiği askerlik mesleğini Erzurum'da terk etmek zorunda kalmıştır.

Bizlerde, büyük önderimizin göstermiş olduğu çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda, gerektiğinde çok sevdiğimiz icraatlarımızdan fedakârlık edebilme hususunda, sistematik çalışmalarda bulunmaktayız.

Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ilimizde başladığı sivil hayatında, sömürgeciler ile mücadelesinde başarıya ulaşmanın ötesini düşünerek, kurulacak yeni devletin yönetim sistemi üzerine, düşün savaşımları vermiş ve Erzurum'da dile getirdiği düşüncelerini uygulamaya aktarma başarısına ulaşmıştır. 

Nitekim Mustafa Kemal ATATÜRK o günlerde, gelecekte karşılaşılabilinecek tehditleri de şu şekilde özetlemiştir.

 'Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerini inkâr edenler ve beni yerenler çıkabilir. Hatta bunlar, benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir fakat ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidirler ki bu fikirler, Hint'ten, Mısır'dan döner dolaşır gene gelir, verimli neticeleri kalpleri doldurur.'

Bizde Atatürkçü Düşünce Derneğinin Erzurum Şubesi olarak, akıl ve bilimin önderliğinde yaşanan ulus devlet modelimizin zaten Erzurum'da da mevcudiyetini sürdüren o özlü ve kuvvetli fikri tohumların, ilimiz koşullarında çimlenmesini kolaylaştıracak altyapı çalışmalarını Genel Merkezimizin de desteği ile var gücümüzle sürdürerek, gönüllerdeki ATATÜRK sevgisini pekiştirme çalışmalarına devam etmekteyiz.

ATATÜRK'ün Erzurum'a gelişinin 97. Yıl dönümü kutlu olsun.

Saygı ve esenlikle...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.