Adnan Polat'a 'kaynata', BB Erzurumspor'a 'çirkin gelin' benzetmesi!

Yakın çevresinde 'Kor Fuat' olarak da tanınan Erzurum'un renkli simalarından 'Cigerim Fuat', sözü cebinde bir adamdır..

Bir zamanlar Erzurum'da valilik de yapan DYP'nin eski Genel Başkanı Mehmet Ağar ile de samimiyetiyle ün salmışlığı bulunan Fuat Elaldı, sohbetine doyum olmayan, kendisini ilk tanışana tiryaki ettiren bir adamdır da.

Asıl mesleği aşçılık olan ve Karayolları'ndan yıllar önce emekli olan Cigerim Fuat, koyu Erzurumluluğu ve DYP'liği ile de bir hayli tanınırlığı vardır.

Erzurumspor'un gerçekten Erzurumspor olduğu zamanlar da kapalı tribünde karşı tribünlerden bile duyulan o gür sesiyle çoğu hakem ve rakip takım oyuncusuna attığı kinayeli lafları ile de meşhurdur.

Mavi-beyazlı ekibin hiç bir maçını kaçırmayan, çoğu zaman deplasmana da giden Cigerim Fuat, ilginç tanımlama ve saptamaları ile masasında bulunduğu herkese neşe saçan da bir özelliğe sahiptir.

***

Zaman zaman caddede,sokakta karşılaşıp ayaküstü sohbet ettiğim, bulunduğu mekanda durakladığım Fuat ağabeyi ile akşam saatlerinde, şimdi Rabia Hatun Mahallesine devrolunan Hacı Cuma Mahallesi'nde bir kıraathanede karşılaştım. Fuat ağabeyi olacak da gırgır olmayacak. Hem de gırlaydı! O konuştukça katıla katıla güldüm yine, uzun uzun. Sohbetin koyulaştığı, limonlu çayların ard arda geldiği kıraathanede ben sözü döndürüm dolaştırdım, BB Erzurumspor'a getirdim! Yusufeli'ye gittiğim için o ilk maçı seyredememiştim ben, o gitmiş. Beğenmemiş takımı, zaten 1-0 da yenildi. GS eski Başkanlarından Erzurumlu işadamı Adnan Polat'ın da maçta olduğunu söyleyen Cigerim Fuat, kendisine yakışır şu ilginç değerlendirmede bulunurken, bunu sizlerle de paylaşayım istedim.

''Biz de iyi bir takım var, keyifle bir maç izleyeceğiz sandık. İnanamadım, üzerinde onca uğraşılan takım bu mu dedim kendi kendime. Zaten son dakikalarda da golü yiyince ben kahroldum. 1,5 trilyon lira yardım yapmış adam. (Adnan Polat'dan bahsediyor). Hocaya bağırdım. Duymamasına imkan yok. Kesin duymuştur. 'Ola kaynataya böyle gelin çıkartılır mı?' dedim! Bir yerde adam kaynata, takım da gelin! Onca eme yarar zengin bir kaynatanın karşısına böyle çirkin bir gelin çıkartılır mı diye isyan ettim. Artık ne yapacaklarsa yapsınlar. Bu işi düzeltsinler. Ayrıca bu nasıl takımdı öyle, ne açık var, ne forvet!''.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • a.kaymaz 01 Ocak 1970 02:00

    yalnız adnan polata kaynata benzetmesi yapmamış hocaya yani taşkın güngöre yapmış fuat ağabey. bir de sunu söylemeden geçemeyecem 3.ligde erzurumsporun oynadığı ilk maçları hep seyrettim bu sene hepsinden iyi ve umut veriyor. Bu takımı artık böyle malzeme yapmayın buradan gitmesi için yalvardığımız taşkın hocayı tekrar getirdiler bunu yazın biraz. bu arada sahada çıkan olaylar yazık demekten başka birşey yok polisin ihmalkarlığı ve erzurum insanının her zamanki siniri. erzurum herşeyin en iyisini layık da hani nerede herşey elimizde patlıyor