Bölge Haber Girişi : 17 Ocak 2011 16:04

Afet konutların boş kalması önlenecek!..

Afet konutların boş kalması önlenecek!..
Doğal afetler sonrası yapılan konutlara vatandaşların fazla ilgi göstermemesi üzerine Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü, bundan sonraki evleri yerleşim yerlerine yakın yapacak.

Erzurum Ajans-Doğal afetler sonrası yapılan konutlara vatandaşların fazla ilgi göstermemesi üzerine Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü, bundan sonraki evleri yerleşim yerlerine yakın yapacak. Hazine arazisi mecburiyetine son verilerek gerekli durumlarda kamulaştırma çalışması yapılacağını belirten yetkililer, köylünün tarım ve üretiminin devam etmesine de imkan sağlanmış olacağını söyledi.

Deprem, sel, çığ ve heyelan gibi doğal afetlerde evi yıkılan veya hasar görenler için devlet tarafından yapılan afet konutlarında hazine arazisi mecburiyetine gerekli hallerde son verilecek. 30 bin lira karşılığında yaptırılan, ilk iki yılı ödemesiz 18 yılı ödemeli olmak üzere toplam 20 yılda ödemesi yapılan konutlarda şimdiye kadar hazine arazilerinin tercih edildiğini belirten yetkililer, yerleşim yerleri ve tarım arazilerine uzakta yaptırılan evlere vatandaşın fazla ilgi göstermediğini kaydetti.

Erzurum’da 137 köyde 2 bin 327 afet konutu çalışmasının sürdüğünü ifade eden yetkililer, “Konutların mevcut yerleşim yerlerine uzak hazine arazileri üzerine kurulması veya afetzedenin başka bir yerleşim yeri istemesi nedenlerinden dolayı şimdiye kadar yaptırılan konutların büyük bölümü kullanılmıyor. Binlerce lira harcanarak yaptırılan konutları çürümeden kurtarmak için afet konutlarının hazine arazisi üzerine yapılması zorunlu tutulmayacak. Afetzedenin köyünü terk etmemesi, tarımın devam etmesi ve üretimin sürmesi için konutlar, yerleşim yerlerine yakın kurulacak. Bu konuda gerekirse kamulaştırma yapılacak” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.