Bölge Haber Girişi : 05 Ocak 2010 03:23

Ağrı-Erzurum karayolu trafiğe açıldı!..

Ağrı-Erzurum karayolu trafiğe açıldı!..
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Ağrı-Erzurum karayolu, meydana gelen zincirleme trafik kazası nedeniyle ulaşıma kapanan yol yeniden açıldı. Kazada 6 kişi yaralandı.
Erzurum Ajans-Kaza nedeniyle trafiğe kapanan Ağrı-Erzurum kara yolunda, ulaşım kontrollü olarak yapılmaya başlandı. Kazadaki çarpmanın etkisiyle yola savrulan ve ulaşımı engelleyen araçlar, Karayolları Bölge Müdürlüğü Karla Mücadele ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren çalışması sonucu, yoldan çekildi.

Ağrı-Erzurum kara yolunda ulaşımın Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünde sağlandığı, bölgede kar ve tipinin etkisini sürdürdüğü bildirildi.

Erzurum'dan Ağrı istikametine gelen İran plakalı yolcu otobüsü, Aktaş mevkisinde, zincir takmak amacıyla yol kenarına park eden TIR'a, daha sonra da İran plakalı başka bir yolcu otobüsüne çarptı.

Kazada, kimliği henüz belirlenemeyen 6 kişi hafif şekilde yaralandı.

Yaralılara, olay yerinde bulunan polisler ilk müdahaleyi yaptı.

Kazadaki çarpmanın etkisiyle yola savrulan araçlar, Ağrı-Erzurum karayolunda ulaşımı engelledi.

Bölgeye sevk edilen Karayolları Bölge Müdürlüğü Karla Mücadele ekipleri, araçların yoldan çekilmesi için çalışma başlattı.

Kaza nedeniyle yaklaşık 3 saattir trafiğe kapanan yolun iki tarafında, çok sayıda aracın beklediği belirtildi.

Öte yandan, Ağrı'da etkisini sürdüren kar nedeniyle ulaşıma kapanan köy yolu sayısı 369'a ulaştı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Erol Abaylı, devam eden kar ve tipi yüzünden ekiplerin yol açma çalışmasını güçlükle yürüttüğünü belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.