Erzurum Haber Girişi : 14 Mart 2013 12:06

Ağrı KCK davasında 13 tahliye

Ağrı KCK davasında 13 tahliye
Erzurum'da 4 günden beridir devam eden 35 sanıklı 21'i tutuklu KCK davasında mahkeme heyeti 13 sanığın tahliyesine karar verirken, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dört günden beri devam eden KCK Ağrı-Doğubayazıt davasında tutuklu bulunan 21 sanıktan 13'ü tahliye edilirken, BDP Doğubayazıt İlçe Başkanı İsa Özer ile birlikte 8 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verildi. Dört gün süren duruşmada 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin görevli zabıt katibinin 365 bin klavye tuşlaması ise UYAP sistemine geçti.

TALİMATLARI KCK SORUMLUSU VERİYOR

TMK 10. Madde ile yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13 yıl 6 ay hapis cezasına hükümlü bulunan KCK Ağrı Sorumlusu Veysi Biçen ile Doğubayazıt KCK davasında tutuklu bulunan BDP Doğubayazıt İlçe Başkanı İsa Özer'in 06 Mart 2012 günü BDP Parti İlçe binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmalar gizli tanıklar tarafından kayıt altına alındı. Cumhuriyet Savcısı, çözümü yapılan kayıtlarda KCK ile BDP arasındaki birlikteliğe dikkat çekti.

DOĞUBAYAZIT BELEDİYESİ YARDIM TOPLAMIŞ


İddinamede, 08 Mart Dünya Kadınlar Günü ile 21 Mart 2012 günü kutlanacak Nevruz Bayramı törenlerinde terör örgütünün propagandasına dönüştürülmesi ile ilgili kararların alındığı Doğubayazıt Belediyesine KCK terör örgütü yerel yönetimler sorumlusu olan Gülizar Kalmış tarafından müdahale edildiğini, 15 Şubat terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanış süreci ile ilgili yapılan terör amaçlı eyleme katılmayan belediye personeli hakkında rapor düzenleneceğinin, Doğubayazıt Belediyesi personelinin terör amaçlı şiddet eylemlerine katılan şahıslardan seçildiğinin tespit edildiği, esnaflara davetiye dağıtalarak para toplandığının tespit edildiği de yer aldı.

15-20 YIL HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYORLAR

Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede Doğubayızıt BDP İlçe Başkanı İsa Özer ile BDP'li Parti Meclis Üyesi Baran Umutkıran ile Meclis Üyelerinin de aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 35 sanıklı KCK davasının ilk duruşmasında sanıklar tercüman aracalığı ile Kürtçe savunma yaptı.

UYAP SİSTEMİNE 365 BİN REKOR TUŞLAMA

Dört gün süren duruşmada 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin görevli zabıt kabitinin klavyeye 365 bin tuşlama yapması UYAP sistemine rekor düzeyde geçmesi dikkat çekti.

TUTUKLU 13 BDP PARTİ YÖNETİCİSİNE TAHLİYE

Mahkeme heyeti tutuklu bulunan Baran Umut Kıran, Diyaddin Bilen, Gülizar kalmış, Ali Söğüt, İbrahim Bobilik, Raşit Sarıhan, Muhsin Kula, Bişar Ekren, Fatma Oral, Abbas Karataş, Mehmet Şerif Hacıoğlu, Şahismail Gültekin ile Orhan Ebren'in cezaevinde tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verdi.

BDP DOĞUBAYAZIT İLÇE BAŞKANI ÖZER'E TAHLİYE YOK

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan BDP Doğubayazıt İlçe Başkanı İsa Özer ile, BDP Parti Yöneticilerinin de aralarında bulunan Duran yağan, hatice Özhan, Şerife Günhan, Mustafa Özer, Nuri Çelik, Halit Oral ve Ahmet Kaya'nın üzerlerine atılı kuvvetli suç şüphesinig österen bulgular gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, önümüzdeki yapılacak duruşmada gizli tanıkların dinlenilmesine de karar verdi.

Duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • önce adalet 01 Ocak 1970 02:00

    Zabıt katibi arkadaşımızı tebrik ediyoruz.. Bizce ona da buradaki (http://bidb-uyap.adalet.gov.tr/portal/duyuru/2013/ocak/sms2013_1.htm) hediyelerden biri verilmeli.. O da bir rekor kırdı sonuçta..