Erzurum Haber Girişi : 01 Nisan 2013 13:33

Ağrı KCK davasında 3 tahliye

Ağrı KCK davasında 3 tahliye
ERZURUM 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 7'si tutuklu 15 sanıklı Ağrı KCK davasında üç kişi tahliye edildi.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2010- 2011 yıllarında KCK operasyonu kapsamında aralarında BDP eski Doğubayazıt İlçe Başkanı ve Parti Meclisi üyelerinin de bulunduğu 7'si tutuklu 15 sanıklı KCK davasında tutuklu bulunan üç kişi tahliye edildi.

"KCK'NIN NE OLDUĞUNU CEZAEVİNDE ÖĞRENDİM"


Tutuklu sanıklardan Doğubayazıt Belediye encümen üyesi olan Aydın Alkan,"Ben KCK'nın ne olduğunu ne anlama geldiğini cezaevinde yattığım süre içinde öğrendim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

POLİS KARAKOLUNDA TECAVÜZ İDDİASINA "SUÇ DUYURUSU"

Dosyada KCK'nın Ağrı Sorumlusu olarak gösterilen tutuklu sanıklardan Ajda İnci, ise verdiği ifade de Saim Bayar'ın, "Ajda İnci, polis karakolunda tecavüze uğramış" şeklinde iftiraları üzerine söz alan İnci,"Benim bir onurum, bir şerefim var. Benim ailem şu anda burada arka sırada oturuyor. Ben polis karakolunda tecavüze uğraşım olsaydım suç duyurusun da bulunmazmıydım? Bu iftiraları ortaya atarak beni karalamak isteyen benim onurumla oynayan Saim Bayar hakkında mahkemeniz huzurunda suç duyurusunda bulnumak istiyorum. Ben şu an da sizin huzurunda yaralarımı kapatmak için makyaj yaptım. 7 kez başka cezaevine gönderildim. Bunların hesabının sorulmasını istiyorum" dedi.

ÜÇ KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Doğubayazıt BDP'li eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Babayiğit, parti yöneticileri Aydın Alkan, KCK'nın Ağrı Sorumlusu Ajda İnci ve Metin Yaşik'in kuvvetli suç gulgusunu gösteren gerekçesiyle tutukluluk halerinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti, Adil Çoban, Adem Şahin ve Talat Aktaş'ı cezaevinde yattığı süreyi dikkate alarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verdi.

KCK İDDİNAMEDEN

TMK. 10'ncu madde kapsamında Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede üç sanık hakkında 'Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak, Kamu görevlisini görevinden dolayı tasarlayarak bombalamak suretiyle öldürmeye teşebbüs', ağırlaştırılmış müebbet hapis, TCK 314-2, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası kapsamında 'Silahlı Terör Örgütü Üyesi olmak' suçlarından 20 ila 30 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı. Tutuklu sanıklar arasında bulunan Doğubayazıt eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Babayiğit hakkında ise TCK 302 ve TCK 82-1 maddeleri kapsamında ağırlaştırılmış müebbet' hapis cezası istedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.