Erzurum Haber Girişi : 15 Mayıs 2013 13:57

Ağrı KCK davasında 6 tahliye

Ağrı KCK davasında 6 tahliye
KCK operasyonu kapsamında BDP'li Doğubeyazıt Belediye Başkan yardımcısı ile birlikte 6 kişi tahliye edildi.
Erzururmajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2010-2011 yıllarında KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan 26 sanıklı, 6'sı tutuklunun yargılandığı Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde aralarında BDP Doğubayazıt İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Babayiğit ve Parti Meclisi Üyelerinin de 6 kişi tahliye edildi. KCK davasında tutuklu sanık kalmadı.

Bugün görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Doğubayazıt BDP'li eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Babayiğit, KCK Doğubayazıt Sorumlusu Ajda İnci, Aydın Alkan, Mehmet Bobilik, Metin Yaşar ve Beritan Doğan ile tutuksuz sanıklar katıldı.

MÜEBBET HAPİS İSTEMİ İLE DAVA AÇILMIŞTI

TMK. 10 madde kapsamında Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede üç sanık hakkında 'Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak, Kamu görevlisini görevinden dolayı tasarlayarak bombalamak suretiyle öldürmeye teşebbüs', ağırlaştırılmış müebbet hapis, TCK 314-2, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası kapsamında 'Silahlı Terör Örgütü Üyesi olmak' suçlarından 20 ila 30 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı. Tutuklu sanıklar arasında bulunan Doğubayazıt eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Babayiğit hakkında ise TCK 302 ve TCK 82-1 maddeleri kapsamında 'ağırlaştırılmış müebbet' hapis cezası istedi.

"DURUŞMALARA GELMEKTEN ÇOK YORULDUM"

Duruşmaya katılmayan KCK Ağrı Sorumlusu Ajda İnci ise mahkeme yazılı dilekçe gönderdi. İnci," Adil yargılamanızı bekliyorum. Ben ne üzerimde bomba taşıdım ne de silahlı bir eyleme girdim. Duruşmalara gelmekten çok yoruldum. Üzerimi atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Ben ailemin yanında her hangi bir eğitim görmedim. Kendi kendimi yetiştirdim. Atatürk'ün ifade ettiği gibi her insan gibi siyaset yapma hakkımız var. BDP'nin birçok faaliyetine katıldım. KCK' nın örgütle bir bağlantısı olduğuna yönelik bir belge varsa o halde kimliği ortaya çıkarın. Bu yaşıma kadar işkencelerle, baskı altında, hayatımı sürdüren bir bayan olarak cinsel tacizlere varana kadar, işkence görmüş bir insanım. Bütün özgürlüklerimle birlikte bana verilen haklarımı istiyorum. "dedi.

KCK DAVASINDA 6 TAHLİYE

Mahkeme heyeti, Doğubayazıt BDP'li eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Babayiğit, KCK Doğubayazıt Sorumlusu Ajda İnci, BDP'li yöneticiler Aydın Alkan, Mehmet Bobilik, Metin Yaşar ve Beritan Doğan'ı cezaevinde yattığı süreyi dikkate alarak tahliyelerine karar verdi.
Mahkeme heyeti, dava dosyasını mütalaaya vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.