Erzurum Haber Girişi : 01 Kasım 2013 15:03

Ahşap sanatından üniversite harçlığını çıkarıyorlar

Ahşap sanatından üniversite harçlığını çıkarıyorlar
Türkiye'nin farklı şehirlerinden Erzurum'a gelen üniversite öğrencileri, ahşap sanatından aksesuar yaparak üniversite harçlıklarını çıkarıyor.
Erzurumajans-Türkiye'nin farklı şehirlerinden Erzurum'a gelen üniversite öğrencileri, ahşap sanatından aksesuar yaparak üniversite harçlıklarını çıkarıyor.

Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı bölümünde okuyan öğrenciler, ahşap sanatından süs eşyaları yapıyor. Öğrenciler, ailelerine yük olmamak maksadıyla ekmek parası kazandıklarını söyledi. Dört arkadaş olarak ahşap sanatı işine başlayan öğrenciler ilk adımda projelerini KOSGEP'e gönderdi. KOSGEP tarafından projelerinin kabul edilmesi üzerine ümitlenen öğrenciler KOSGEP'in kendilerine hiçbir ödenek yapmaması üzerine yılmadan bu projeyi kendileri yürütmek istedi. Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı bölümü öğrencisi Osman Zorlu, ekmek parası kazanmak için ve ailelerine yük olmak istemediklerinden dolayı bu projenin peşini bırakmadıklarını söyledi.

Projenin KOSGEP tarafından kabul edildiğini anlatan Zorlu, şöyle konuştu: "Bizim makine almamız için bize belirli bir ödeme yapılacağı söylendi. Ama KOSGEP tarafından hiçbir ödeme yapılmayınca biz arkadaşlarla İstanbul'a gittik ve ahşap makinasını alacağımız bir firmaya uğradık durumumuzu anlattık. Büyük bir borcun altına girerek makineyi Erzurum'a getirdik ve işyeri açtık. Makinayı Erzurum'a getirdik ancak hiç sipariş olmadığı için makine soğuktan dondu. Dükkanı açtığımız zaman biz zannediyorduk ki işlerimiz iyi olacak, dükkanımıza sürekli müşteriler gelecek, alışveriş yapacak ama dükkanımıza 1 ay boyunca hiç müşteri gelmedi. Daha sonra bu işin böyle olmayacağını düşündük ve artık müşteri bize gelmiyorsa biz onlara gidelim dedik. Bir gün bir fotoğraf makinasıyla bütün dükkanların tabelalarının fotoğraflarını çektik ve onların saatlerini yaptık. Daha sonra yaptığımız bu saatleri götürdük onlara hediye ettik. Böyle bir girişime başladık ve şu an işlerimiz yoluna girdi borçla aldığımız makinanın parasını ödedik, yoğunluktan dolayı iş yetiştiremiyoruz." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • murat kargın 01 Ocak 1970 02:00

    Soyisim yanlış yazılmış osman zorba olması lazım saygılar