Siyaset Haber Girişi : 10 Mart 2015 13:46

AK Parti aday adayı Güler: Atatürk Üniversitesi bölgesel ırkçılık yapıyor

AK Parti aday adayı Güler: Atatürk Üniversitesi bölgesel ırkçılık yapıyor
AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Mehmet Hatip Güler, yaptığı basın açıklamasıyla Atatürk Üniversitesi tarafından Oltu da kurulan iki fakülteye tepki göstererek, ''Bölgesel ırkçılık yapılıyor'' dedi.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi tarafından Oltu da yeni kurulan  Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesi'ne tepki geldi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Mehmet Hatip Güler, yaptığı basın açıklamasıyla Oltu da, Atatürk Üniversitesi tarafından daha öncede  bir faküulte ve yüksekokul kurulduğunu aktararak, ''Bölgesel ırkçılık yapılıyor'' dedi.

KAMU KAYNAKLARI ADİL DAĞITILMALI

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Güler,  yaptığı açıklamada  kamu kaynaklarının bütün vatandaşlara adil dağıtılması, herhangi bir yatırıma yada hizmet sunumuna dair bir kurum ihdas edilecekse, yine adaletten ayrılmadan bu yatırımların yapılması gerktiğini söyledi.

Güler, ''Ülkemizin 35 yılı aşkın süredir uğraştığı kardeşin kardeşe kast ettiği, ülke kaynaklarının heba olduğu terör belasının çözümü için sayın cumhurbaşkanımızın başlattığı ve halen himaye ettiği milli birlik ve kardeşlik projesi için ter döküldüğü bu günlerde bazı kurumların bu sürece katkı sunmaları gerekirken adeta bu sürece aldırmadan keyfi bir takım icraatlar içerisindedirler'' dedi.

ÇAT, KARAYAZI, KÖPRÜKÖY, KARAÇOBAN TEKMAN BU İLİN BİRER PARÇASI DEĞİL Mİ?

Darbe ürünü olan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) yasasına dayanak olarak üniversite Rektörlerinin pervasız ve adaletsiz uygulamalarına zaman zaman şahit olunduğunu vurgulayan Güler şunları söyledi:

Erzurum ilimizde 57 yıldan beri kurumsal duruşunu devam ettiren Atatürk Üniversitesine bağlı Oltu ilçemizde, daha önce Oltu Meslek Yüksekokulu ve  Oltu Yer Bilimleri Fakültesi kurulu idi. 08.03.2015  tarihli resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile yine Oltu ilçesinde iki yeni Fakülte açılmasına karar verilmiştir.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BÖLGESEL IRKÇILIK YAPIYOR

Çat ilçesi, Karaçoban ilçesi, Karayazı ilçesi, Köprüköy ilçesi,Tekman ilçesi bu ilin birer ilçesi değil midir?

Bu ilçelerde acaba Atatürk Üniversitesinin tek bir barakası dahi var mıdır?

Bu Fakültelerin kuruluş amacı hem bölgesel kalkınma ve hemde eğitimli insan gücü yetiştirmek iken. Bölgesel ayırımcılık yapmak barış ve kardeşliği baltalamak anlamına gelmiyor mu?

Bir ilçeye üç Fakülte bir Yüksek okul kuracaksınız ama aynı nüfus yoğunluğunun yaşandığı ilçelerde bir barakanız dahi olmayacak. Kamu kaynaklarının adil dağıtılması anayasal bir emirdir.

Cumhurbaşkanımızın deyimiyle bu açık bir bölgesel ırkçılıktır. Buna asla müsaade etmeyeceğiz.

Atatürk Üniversitesi'nin hiç bir yatırımının bulunmadığı ilçelerdeki yöneticileri bu mevzuya duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu ve benzeri adaletsizliklerin takipçisi olacağımı kamu oyuna beyan ediyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ali 01 Ocak 1970 02:00

    diplomalı işsizler fabrikası değil, rahmetli erbakan gibi ağır sanayı fabrikaları yapmanızı istiyoruz...

  • Mehmet 01 Ocak 1970 02:00

    Doğru söze ne hacet...Oltulu kardeş hemen savunmaya geçmiş...Söylenmesi gereken adil davranılmasıdır. Sayılan ilçeler yatırım alsa Oltulu ne kaybedecek!!! Bir de neymiş şantiyeler yakılıyormuş!!!Erzurumlu gidemiyormuş!!! Masa başında otur yorum yaz!!! Oh ne ala!!! Peh peh ufak at civcivler yesin!! Tabi kılıf bulmak kolay!!!Erzurum siyasetinde maalesef güney ilçeler yok sayılıyor!!Oltuda ne potansiyel var da iki fakülte var!!

  • alpurungu 01 Ocak 1970 02:00

    Bre Gafil, Bre Cahil.Hınısta yüksekokul var.onu nereye koyacaksın.Uzundere, olur, şenkaya, pazaryolu buralarda varmı.laf ola beri gele cinsinden laflar edip gülünç duruma düşme

  • oltulu 01 Ocak 1970 02:00

    birde gidip b.belediyesinden veri alsana saydığın ilçelerin ödediği vergilerle aldığı yatırımları karşılaştır biz saydığın ilçeler vergi ödemeden yatırım alırken ayrımcılık demedik ama git bakalım büyükşehire su parası ve vergi ödeme oranlarını aldıkları yatırımlarla karşılaştır sonra açıklama yap

  • işsize iş dertsize dert kimisine de yaranacak bahane 01 Ocak 1970 02:00

    Çat için aynı aynı şeyi söyleyemem ama bahsettiği diğer ilçelere daha Erzurumlular doğru düzgün gidemezken öğrenciyi nasıl göndermeyi planlıyor Yol yapım firmaları işçi çalıştırmakta zorlanıyor can güvenliğine sebep çözüm sürecinde dahi şantiye arabaları yakılıp çalışmamaları konusunda tehdit ediliyor