Siyaset Haber Girişi : 12 Mart 2015 14:42

AK Parti aday adayı Güler'den 12 Mart mesajı

AK Parti aday adayı Güler'den 12 Mart mesajı
Ak Parti Aday Adayı Mehmet Hatip Güler 12 Mart Erzurum'un Kurtuluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Erzurumajans-"Erzurum kilidi mülk i islamın Mevlaya emanet olsun Erzurum Erzurum derbend i ehl i islamın Mevlaya emanet olsun Erzurum" Hace Muhammed Lütfü efendinin dizelerinde anlam bulan, Şehidler diyarının ermeni çetelerinden temizlendiği günün adıdır on iki mart.

Erzurumlunun o gün vermiş olduğu mücadele, imanın küfre karşı olan zaferidir. Bu muzafferiyet "İman varsa imkan vardır" sözünün yeniden bayraklaşmasıdır.

Bin bir çeşit ihtiyaç içerisinde olan ama "komşusu açken tok yatmayan" Erzurumlu aziz ecdadımız, kazma kürek vb her ne varsa; kadın erkek, çoluk çocuk demeden bu kutsal zaferin bayrağını göndere çekmişlerdir.

Rabbim ecdadımızın her birinin makamlarını cennet eylesin. Biz torunlarına onlardaki bu şuura sahip çıkıp yaşatmayı nasip etsin. Kardeşlik ve komşuluk adabına uygun olarak yaşayan Erzurumlu ecdadımız, bizlere bir mesaj verdiğine inanmaktayım. Birbirine kız alıp veren, komşuluk eden, birbirinin derdiyle hemdert olan, söz konusu vatan ve namusu savunmak ise hiç tereddüt etmeden "en önde ben olacağım" diyen ecdadın torunları olarak bu günde aynı tavrı, aynı heybeti göstermek zorundayız. Kardeşlik ve komşuluk hukuku çerçevesinde yaşayacağız. Bir görevimiz var:" kurtarıcılardan kurtulacağız" sahte kahramanlara yüz vermeyeceğiz.

Erzurumlunun menfaatinden ziyade kendi istikbal ve istiklali için mücadele veren, eşikler aşındıran hiçbir faniyi tanımayacağız. Bileceğiz ki her türlü KURTULUŞ kendi çabamızın ve seçip gönderdiklerimize her dem hesap sorabildiğimizin sonucudur. Şu birkaç gün içerisinde belki çoğu kimsenin (aday adaylarının) haberi bile yok. Erzurum da bir olay gerçekleşti. Bir tane fakülte ve bir yüksek okulun kurulu olduğu bir ilçemize iki yeni fakülte kuruldu. Seçim telaşı içerisinde adeta talandan mal kaçırıldı. Güney ilçelerimizde bu kurumun tek bir çivisi dahi çakılı değilken aynı ilçemize iki yeni daha fakülte ihdas edilmesi manidardır. İşte temsil ettiği toplumun derdiyle dertlenmeyen temsilcilerden de kurtulmak gerektiğini düşünüyorum.

Erzurum u bu "ben yaptım oldu" anlayışlarına sahip yöneticilerinden kurtardığımızda, yeniden, yeni Türkiye ye ve Yeni Erzurum a yakışır bir kurtuluş destanı yazacağımıza inanıyorum. Akifin dediğini diyorum: "Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın" "Allah bir daha Erzurum a kurtuluş savaşı yaşatmasın" Bu vesileyle tüm Erzurumlu kardeşlerime selam ve dualarımı gönderiyorum. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.