Siyaset Haber Girişi : 26 Şubat 2016 12:32

AK Parti Erzurum kadın kolları teşkilatı Hocalı katliamını kınadı

AK Parti Erzurum kadın kolları teşkilatı Hocalı katliamını kınadı
AK Parti Erzurum Kadın Teşkilatı 26 Şubat 1992'de Ermeniler tarafından Hocalı Katliamını kınadı.
Erzurumajans-AK Parti Erzurum Kadın Teşkilatı 26 Şubat 1992'de Ermeniler tarafından Hocalı Katliamını kınadı. 

Ak Parti İl binasında teşkilatla birlikte açıklama yapan AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, Ermenilerin eşine az rastlanan katliamlardan birini gerçekleştirdiğini belirterek, "26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesi Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetleri yüzlerce Türk'ü katletmişlerdir. Dünya'nın gözleri önünde kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapmadan eşine az rastlanan katliamlardan birisi gerçekleşmiştir. Ermeniler 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katletmiştir. O kara gecede yaşananlar yalnızca insanların katledilmesinden ibaret değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde bir çoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğu tespit edilmiştir. Hamile kadın ve çocukların da bu vahşete maruz kaldıkları görülmüştür. Geçtiğimiz yıllarda bu katliamı uluslararası kuruluşlar ve Batı tarafından görmezden gelinmiştir. Oysa Hocalı'da yapılan katliam Azerbaycan'daki kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suçtur. Bu insanlık suçunun uluslararası arenada yankı bulmaması ayrıca kınanması gereken bir durumdur. Ancak aynı çevrelerin ülkemizde ve yakın çevremizde yaşanan katliamlara karşı da umursamaz ve ikiyüzlü tutumudur" dedi.

Yaşanan katliamları kınayan AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, "Bizler Erzurum Kadın Kolları olarak tüm üyelerimizle 26 Şubat 1992'de Hocalı'da yapılan katliamı kınıyoruz. Bugün ülkemizde bomba yüklü araçlarla asker, sivil, çocuk, kadın demeden insanları katleden zihniyetle Hocalı'daki zihniyet aynıdır" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.