Bölge Haber Girişi : 26 Temmuz 2010 11:22

Akdağ: Hiçbir engel tanımıyorum!..

Akdağ: Hiçbir engel tanımıyorum!..
Tam gün yasasının iptali için yargıya başvuran muhalefet partisi başkanını halka şikayet etti
Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Vatandaşımın sağlık hakkını aramada hiçbir engel tanımıyorum'' dedi.

Niğde'de Bor Fizik Tedavi Merkezi'nin açılış törenine katılan Akdağ, törende yaptığı konuşmada, Bor Fizik Tedavi Merkezi'nin inşaatını daha önce de ziyaret ettiğini hatırlatarak, ''AK Parti olarak biz iktidara geldiğimizde, çok yıllar önce temeli atılmış ama atıl bırakılmış pekçok tesis vardı. Biz bunları birer birer hizmete açıyoruz. Bu tesis de öyleydi. Bakın ne güzel bir eser ortaya çıktı'' diye konuştu.

Akdağ, şunları kaydetti:''Biz bu yaptıklarımızı birer lütuf olarak görmüyoruz. Bu eser, Sağlık Bakanı'nın size bir lütfu değil, sizin eserinizdir. Bizler sadece sizlere daha iyi nasıl hizmet sunarızın peşindeyiz. Bu eserlerin yapılmasındaki kuvvet neydi? AK Parti'den önce aklımıza bıçak parası geliyordu, ameliyat parası geliyordu, muayenehane parası geliyordu. AK Parti ile bütün bunlar değişti. Biz vatandaşımızı hastane kapılarında çaresiz bırakmak istemiyoruz.''

''BASIN AÇIKLAMASI YAPMAM''

Devlet Hastaneleri'nde çalışan uzman hekimlerin, özel muayenehane açmalarını engelleyen Tam Gün Yasası'nı çıkarmak istediklerini, ancak ana muhalefet partisinin talebi üzerine yüksek yargının yasanın bazı maddelerini iptal ettiğini anlatan Akdağ, ''Danıştay, bir basın açıklamasını dayanak göstererek iptal kararı verdi. Bu bir kanun değil, yönetmelik değil, genelge değil, sadece bir basın açıklamasıydı. Eğer vatandaşım için benim basın açıklaması yapmamam daha iyi olacaksa, ben bir daha basın açıklaması yapmam'' dedi.

Konuşmasında, ''Vatandaşımın sağlık hakkını aramada hiçbir engel tanımıyorum'' diyen Akdağ, ''Bugün yüksek mahkeme bir karar verdi, amenna biz de bu karara uyacağız. Ancak gerekçeli karar henüz açıklanmadı. Gerekçeli kararı bir görelim, biz de ona göre gerekeni yaparız'' diye konuştu.

Tam Gün Yasası'nın iptali için CHP'nin yüksek yargıya başvurduğunun altını çizen Akdağ, ''Ana muhalefet partisini ve Genel Başkanı'nı sizlere açıkça şikayet ediyorum. Bir vatandaşım, hanımının kolundaki bileziği satarak eşini, çocuğunu, babasını, annesini ameliyat ettirmek zorunda kalırsa, bunun vebali onların omuzlarındadır'' dedi.


Bakan Akdağ, daha sonra Niğde Grant Otel'de düzenlenen 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi-İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.