Bölge Haber Girişi : 04 Haziran 2010 02:45

Akdağ'dan müjdeler devam ediyor!..

Akdağ'dan müjdeler devam ediyor!..
Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ'dan Erzurum'a yatırım yapmak isteyen sanayici ve işadamlarına sevindirici bir haber geldi.

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ’dan Erzurum’a yatırım yapmak isteyen sanayici ve işadamlarına sevindirici bir haber geldi. Bakan Akdağ yaptığı açıklamada Ilıca yolu üzerindeki Organize Sanayi Bölgesi yanında yer alan ve Sağlık Bakanlığına ait olan 160 dönümlük arazinin Organize Sanayi Başkanlığı’na tahsisinin yapıldığını ifade etti.


“ÖNCELİĞİMİZ İSTİHDAMA YÖNELİK YATIRIMLAR”

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum da yaşanan olumlu gelişmelere vurgu yaparak “ Erzurum artık sağlıktan, eğitime birçok alanda gelişen bir il olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Hükümetimizin bu yönde kararlılıkla Erzurum’a destek vermesi bu gelişimin temelini oluşturmaktadır. 2011’de gerçekleşecek Üniversiteler Arası Kış Oyunları ile Erzurum’un en güzel şekilde tanıtımını yapmayı planlıyoruz. Eğitim seferberliğimiz olumlu sonuçlar vermeye başladı. İkinci devlet üniversitemizin kurulmasıyla ilgili yasa çalışmaları TBMM’de devam ediyor. Birçok şehrin sahip olmak istediği Açık Öğretim Fakültesinin Atatürk Üniversitemiz bünyesinde kurulma kararı resmi gazetede yayınlandı. Bu karar, Erzurum için son derece sevindirici bir gelişmedir. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun''dedi.

YATIRIRMCI İŞADAMLARINA MÜJDE
 
Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığı'na ait Ilıca yolu üzerinde yer alan arazininde Organize Sanayi Başkanlığı’na tahsisinin yapıldığını ifade etti. Akdağ, ''Bu arazi Erzurum’da istihdama yönelik yatırımlar oluşturmayı hedefleyen işadamlarımıza tahsis edilecektir. Bu arazimiz depo arazisi olarak görülmeyip, tamamen aktif ekonomi ve sanayi faaliyetlerinde kullanılacaktır. Özellikle çağrı merkezlerine ev sahipliği yapmasını istiyoruz. 160 dönümlük bu arazinin Organize Sanayi Başkanlığına tahsisini tamamladık. İstihdama yönelik gerçekleştirilecek yatırımlar için en güzel ortamı hazırlamaya çalışmaktayız. İş adamlarımızı ve yatırımcıları Erzurum’a bekliyoruz. Erzurum’a yapılacak her istihdam yatırımının takipçisi ve destekçisi olacağız” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.