Bölge Haber Girişi : 27 Mart 2010 10:04

AKP'den Başkan Cengiz'e anlamlı görev!..

AKP'den  Başkan Cengiz'e anlamlı görev!..
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen 'Yerel Yönetimler Sempozyumu'na Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki belediye başkanlarını temsilen konuşmacı olarak katılacak
Erzurum Ajans-Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, AK Parti Genel Merkezi tarafından Yerel Yönetimler Sempozyumu’na konuşmacı olarak katılacak. Yerel seçimlerin yıl dönümü dolayısıyla, 27 Mart Cumartesi günü başlayacak ve üç gün sürecek sempozyumun ilk gününde Başkan Cengiz, “Sosyal Belediyecilik Uygulamaları” konulu oturumun konuşmacıları arasında bulunuyor.
Türkiye’deki çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin konuşmacı olarak katılacağı ve altı oturumdan oluşacak sempozyumun birinci oturumunda iki büyükşehir, iki il ve Başkan Cengiz ile birlikte bir de ilçe belediye başkanı sosyal belediyecilik uygulamaları üzerine görüşlerini belirtecekler.

DOĞU BELEDİYELERİ ADINA KONUŞACAK

AK Parti’nin il, ilçe ve belde belediye başkanlarının tamamının katılacağı sempozyumda Doğu Anadolu Bölgesi’nden sadece Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’in konuşmacı olarak katılması, Erzurum ve Aziziye’de büyük heyecan yarattı. Başkan Cengiz’in göreve geldiği günden itibaren belediyeciliğin her alanında etkin çalışmalar yapmasının yanında, gerek sosyal belediyecilik ve gerekse kentsel dönüşüm başta olmak üzere ilçede başlattığı hizmet atılımlarının genel merkez tarafından da takdir görmesi nedeniyle sempozyumda konuşma hakkı elde ettiği ifade edildi.

ALTI BELEDİYE BAŞKANI KONUŞACAK

Sempozyumun ilk gününde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi’nin yöneteceği tek oturum yapılacak. Oturumda Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’in yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve İstanbul-Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, sosyal belediyecilik uygulamaları ile ilgili sunum yapacaklar.
Sempozyumun ikinci gününde ise, tam dört oturum gerçekleşecek. Başbakan Başmüşaviri Doç. Dr. Yalçın Akdoğan’ın yöneteceği ilk oturumda “Sosyal Belediyecilik Uygulamaları” ele alınırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yöneteceği ikinci oturumda ise “Türkiye’deki Yerel Yönetimlerin Temel Sorunları” masaya yatırılacak. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın başkanlığını yapacağı üçüncü oturumda “Yerel Yönetimler ve Demokrası” konuşulurken, günün son oturumunda başkanlığını İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hüsamettin Koçak’ın yapacağı, “Avrupa Birliği Sürecinde Yerel Yönetimler” konusu görüşülecek. Sempozyumun son gününde ise, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin başkanlığını yapacağı, “Yerel Seçimler ve Gösterdikleri” oturumla sempozyum sona erecek. Üç gün sürecek sempozyumun son gününde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla sosyal belediyecilik alanında başarılı projeler üreten belediyelere ödülleri verilecek.

AZİZİYE SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖDÜLÜNE TALİP

Aziziye Belediyesi de ilçede yaşayan vatandaşlar arasında sosyal-ekonomik ve kültürel dengeyi sağlamak, halkın birbiriyle ve devletle olan kaynaşmasına katkı sunmak amaçlı projesiyle sosyal belediyecik alanındaki ödüle talip oldu.
Sosyal Belediyecilikle ilgili ödüller, AK Parti Erzurum Milletvekili Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Muhyettin Aksak, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İdris Güllüce, AK Parti MKYK Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Oymak, Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, Prof. Dr. Naci Bostancı, Prof. Dr. Kemal Görmez ve Doç. Dr. Mazhar Bağlı’dan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu takdim edilecek.

CENGİZ, “SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ” ANLATACAK

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Yerel Yönetimler Sempozyumu’na konuşmacı olarak katılıp, Aziziye’deki sosyal belediyecilik uygulamalarını ifade edebilme imkanı bulmanın oldukça önemli olduğunu ifade etti. Sosyal devlet ve sosyal belediyeciliğin temel ilkesinin, ilçe yaşayanlarına sağlıklı, huzurlu, çağdaş standartlarda, modern yaşama alanı sunmak olduğunu kaydeden Başkan Cengiz, “Başta kentsel dönüşüm olmak üzere, yaptığımız her çalışmada halkın memnuniyetini ön planda tutuyor, istişare toplantıları gerçekleştirerek, halka rağmen değil, halkla birlikte yönetim anlayışı sergiliyoruz. Devlet, halka hizmet aracı, belediyeler de bu anlayışla hizmet vermesi gereken kurumlardır. Belli siyasi görüşlerin, belli sınıf ya da kesimlerin değil, belediye sınırları içerisinde yaşayan her vatandaşın refah ve mutluluğunu sağlamak zorundadır. Maliyeti olmayan sosyal projelerle toplumumuzun her kesimini kucaklayıcı, adalet ve eşitliği sağlayıcı, çevresel değerleri gözeterek yaşanabilir bir ilçe oluşturuyoruz.” dedi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.