Siyaset Haber Girişi : 25 Ocak 2024 20:14

Akşener: Canan kızımız, 'küstüm ver misketlerimi' demedi!

Akşener: Canan kızımız, 'küstüm ver misketlerimi' demedi!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Erzurum'daydı. Akşener, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Eczacı Canan Uçar'ı açıkladı. Uçar'dan övgüyle bahsetti.

Erzurum Büyükşehir Belediye ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklamak için Erzurum’a gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener il başkanlığını ziyaret etti. 

 

Burada İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Ensar Nuhoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canan Uçar ve partililer ile bir araya gelen Genel Başkan Akşener, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

Gençliğine benzetti

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar’ı kendi gençliğine benzeten Akşener, “Bugün burada Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayımız ve bazı ilçelerimizin başkan adaylarını kamuoyu ile paylaşmak üzere bir araya geldik. Erzurum’da bir kadın adayı, inşallah Büyükşehir Belediye Başkanı seçilecek bir kadın adayı, aday göstereceğiz. Böylelikle İYİ Parti Adana, Antalya, Samsun ve Erzurum’da kadınlarımızı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve inşallah belediye başkanı seçilecek bir imkan dahilinde aday gösteriyor” dedi.

 

 

Akşener, “Canan Hanımın özelliği şu, Canan hanım geçtiğimiz yıl 2019’da da Palandöken Belediye Başkan Adayı idi. Yüzde 30’a yakın oy almıştı. Benim epeyce eskiden beri tanıdığım, çok çalışkan atom karınca gibi bir arkadaşımızdır ve hiçbir zaman hayalleri gerçekleşmediği zaman küstüm ver misketlerimi dememiş bir kızımızdır. O yanı da çok önemli. Çünkü genellikle son dönemde siyasi partilerde bizim açımızdan söylemiyorum bunu, genelde şöyle bir durum oldu. Hayaller şelale, şelaleden su içilemediği takdirde ‘küstüm ver misketlerimi’ deyip bir başka alanda yer bulabilmek için dönüp gittikleri yere en ağır, en çirkin tavırlarla saldıran bir yeni dil oluştu. Onun için Canan Hanım, bu yönde bakıldığında gerçekten küstüm ver misketlerimi demeden, bir hayali gerçekleşmediyse yola çıkıp tekrar kalkıp tekrar yola revan olan bir kardeşimiz. Kendi gençliğime çok benzetiyorum” diye konuştu.

 

Erzurum’a kadın eli değecek

 

Erzurum’a kadın eli değeceğini söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “İnanıyorum ki Erzurum Büyükşehir Başkan adaylığında hakikaten tarih yazacak. Kendisine olan hem arkadaşlarımın hem benim hem de teşkilatlarımızın güveni ‘geçmiş halin geleceğinin teminatıdır’ diye bir söz vardır, o çalışkanlığı çerçevesi içerisinde hepimiz ona inanıyor ve güveniyoruz. İnşallah Erzurum Belediye Başkanımız bu dönemde bir kadın olur ve Erzurum’a bir kadın eli değer. Buna inanıyorum. O nedenle buraya geldik” ifadelerini kullandı.  

 

 

İYİ Parti iktidar olacak

 

Konuşmasının sonundan seçimlerden zaferle çıkacaklarını dile getiren Akşener, “İYİ Parti bu seçimlerde Türkiye genelinde kimsenin beklemediği bir sonuç alacaktır ve kuruluş ayarları çerçevesi içinde 2028’de İYİ Parti hem iktidar olacak hem de işaret ettiği kişi Cumhurbaşkanı seçilecektir” dedi.  

 

İşte İYİ Parti'nin belediye başkan adayları 

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Canan Uçar, Palandöken ilçe Belediye Başkan adayı Ömer Özden, Narman ilçe Belediye Başkan adayı Yücel Ahmet İşleyen, İspir ilçe Belediye Başkan adayı Nizamettin Aras, Tortum ilçe Belediye Başkan adayı Cevdet Küçük, Uzundere ilçe Belediye Başkan adayı Salim Özdil, Çat ilçe Belediye Başkan adayı Muhammet Kaya ve Şenkaya ilçe Belediye Başkan adayı Şentürk Alver. Kaynak: Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis demir 28 Ocak 2024 13:19

    Canan hanım rüştünü ispat etti artık bu şehirde oy verilmesi gereken birisi olduğu ortaya çıktı keşke Serdar hocamızda aday olsaydı ama demek ki cesaret edemedi olsun. Canan hanıma oy vermek boynumuza borç olsun.