Ali-Başkan-ol Muhyettin-İdare-Et!

Ali Teymur vardı. Pasinler eski Belediye Başkanlarından Selami Teymur'un kardeşi. Benim, çok sevdiğim çocukluk arkadaşlarımdandır. Halen Erzurum'da Sağlık Müdürlüğü'nün bünyesindeki bir birimde çalışıyor. Çok da severim. Zaman zaman biraraya gelir, eski günleri yadederiz. Bu Ali ile aynı zamanda yaşdaşız. Pasinler'de ilkokul birinci sınıftan lise son sınıfa kadar hep de beraberdik. Anlatacağım şey aslında onunla okul arkadaşlığım değil. Onun sınıf başkanlığı ile ilgili!

***

Henüz Nef'i İlkokuluna başlarken daha birinci sınıfta sınıf başkanımız oluvermişti Ali! Derken ikinci sınıfa geçtik, yine sınıf başkanı olarak onu karşımızda bulduk! İlkokul 5'e geçtiğimizde yine tahtada o vardı ve'azanlar'ı yine o yazardı ve gelen sınıf öğretmenimize tekmili o verirdi! Çünkü o sınıf başkanıydı! Biz sadece 'Al topu tut. Ali okula gel. At Ali at' gibi cümleleri değil, 'Ali Başkan ol'u öğrenmiştik daha ilk başlarda!

***

Müfredat da, ders veren hocalarımız da, okulumuz da değişti ama ortaokulda da sınıf başkanımız değişmemişti! Tahtada yine Ali Teymur vardı! O, sanki kazanılmış gibi bir hakmış gibi her daim sınıfımızda başkanlık yapıyordu. Ortaokul bitip liseye geçerken de değişen bir şey yoktu. Sınıf başkanımız yine o Ali Teymur'du! Kader ağlarını örmüştü bir kere! Lise 3'e geçtiğimizde de sınıfımızın başkanıydı Ali!

***

Aslında ben bugün olmuş hele daha o Ali'nin niye her zaman başkanımız olduğuna aklım ermemiştir. Ama bunu derken onun başkanlığına da itirazım yok esasında. Çünkü o çok iyi bir sınıf başkanıydı ve hiç bir zaman da kendisini tartışma ortamına dahi sokmamıştı. Yani kabullendirmişti kendini hepimize!. Teşkilatçı bir yapısı vardı adeta! Lider gibiydi sanki de! Doğuştan gelen bir idareciliği vardı bir yerde onun! Galiba bizde olmayan şeydi onlar! O yüzden olsa gerek, onun başkanlığını bir an olsun yadırgamadık, sorgulamadık ve de yargılamaya kalkmadık. Herifin oğlu bir şekilde o görevi hak ediyordu ve biz de ona o anlamda biat ediyorduk!

***

Bugün Muhyettin Aksak'a bakınca hep bizim o Ali'yi hatırlıyorum. Hele İl Başkanı Murat Kılıç başta olmak üzere Palandöken ve Aziziye Belediye Başkanlarıyla beraber birçok başkan ve yöneticinin ona olan ilgi ve alakasını gördükçe Aksak'ı da 'bu sınıfın başkanı' gibi algılıyorum! İki dönemdir vekil olan Aksak'ı, hep listenin son sıralarında girip vekil olmasına rağmen eski Bakan Recep Akdağ da dahil diğer milletvekillerine rağmen partisinde bir çoğunun 'ağzına baktığı isim' gibi görüyorum! Kaderlerini bir yerde onun iki dudağı arasında görüyorlar! Çok da nedeni bilinmeyen gizli ve gizemli bir güce sahip gibi! Yadırganmayan, sorgulanmayan ve de yargılanmayan! Biat edilen! Ne diyelim! Bu sınıfın da demek ki başkanı bu ağabeyimiz. Herifin oğlu hak ediyormuş, o da öyle olmuş!

---

NOT: Bir yakının vefatı üzerine taziye için gittiğimiz Uzundere'den dönerken Hüsamettin Yerli dedi de hatırladım Ali'yi. Hüsamettin Hoca, '' Belli ki Bakan da artık sade bir milletvekili olduğuna göre Erzurum'da Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının belirlenmesinde tamamen Muhyettin Aksak etkili olacak'' dedi! Bir dönem DYP'den Büyükşehir Meclis üyeliği de yapan Hüsamettin hoca, ne de olsa siyasette de oldukça tecrübeli. Çok da bana saçma gelmedi bu tespiti! 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.