Ali Korkut, Fatih Cengiz'i 6 ay önce hissetmiş!

...Ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in Yakutiye'den aday adaylığı müracaatı konusunda sessizliğini bozdu. Korkut, Yakutiye'ye talip olmasını 'doğal' karşıladığını söylediği Fatih Cengiz için, ''Ben şahsen 6 ay önceden biliyordum'' değerlendirmesini yaptı!

***

Erzurum'da siyaset arenasında 'sürpriz' olarak değerlendirilen Fatih Cengiz'in Yakutiye'den aday adaylığı için müracaatta bulunması üzerine ben dahil herkes Ali Korkut'un ne düşündüğünü merak ediyordu. Öyle ya, 5 yıla yakındır aynı partiden belediye başkanlığı yaptığı ve bir çok acı-tatlı olayı birlikte yaşadığı arkadaşı koltuğuna talip oluyordu. Bir çok ismin aday adayı olmasını belki normal karşılayabilirdi ama hali hazırdaki bir belediye bakanının  müracaatta bulunması, onun açısından 'acı' olabilirdi. Cengiz'in aday adaylığı için müracaat ettiği günün akşamında telefonla aradığım Ali Korkut'un telefonu kapalıydı. Aday adaylık müracaatını sıcağı sıcağına değerlendirmesini istediğim Korkut'a ulaşamamıştım. Ancak aynı Korkut, ŞEHİRDER üyeleri Murat Ertaş ve Yücel Şenol ile Erzurumlu Vali'ye hayırlı olsun ziyareti için gittiğimiz Bayburt'tan dönerken yolda aradı beni. Hem Fatih Cengiz'in de aynı gün aday adaylığını paylaşmak için telefona çıkmamasını, hem de bu müracaat konusunda ne düşündüğünü konuştuk.

***

Fatih Cengiz'in aday adaylığını 'normal' karşıladığını söyleyen Ali Korkut, ''Bu düşüncem sadece Fatih bey için değil, herks için geçerli. Kim bu göreve talip oluyorsa ve kime hizmet imkanı çıkacaksa Allah hayırlısını nasip etsin diyorum. Nihayetinde bir kızı 50 kişi ister ama birisi alır. Bu da onun gibi bir şey. Genel Başkanımız, Genel merkez ve teşkilatımız bu konuda uygun isme elbet karar verecektir. Burası benim tapulu arazim değil. Nasip kiminse onundur. O yüzden Fatih beyin talipli olmasını da doğal buluyorum'' dedi.

***

Sohbetimiz esnasında Korkut'a, ''Fatih beyin adaylığı sizin için sürpriz olmadı mı?''diye sorduğumda da verdiği cevap, en az bu sürpriz aday adaylığı müracaatı kadar ilginçti. ''Ben Fatih beyin Yakutiye'den aday adayı olacağını en az 6 ay önceden biliyordum. Hatta bu düşüncemi yakın arkadaşlarımla da paylaştım. Bunu nasıl anladın derseniz, sadece his! Açıkçası hissetmiştim'' diyordu Ali Korkut. Fatih beyin müracaat ettiği günün akşamında açtığı telefona çıkamadığını ama sonrasında döndüğünü fakat bu defa da telefonunun kapalı olduğunu da anlatan ve bu defa mesajla Cengiz'i kutladığını kaydeden Korkut, ''Zaten beni aday adaylık müracaatında bulunduktan sonra aramış. Ben o esnada fizik tedavideydim. Tedaviden sonra bana Fatih beyin aradığını söylediklerinde ben onun aday adaylığını bana söyleyeceğini anlamıştım. Onun telefonuna çıkmadığım ve 3 saat olduğu halde dönmediğim iddiası doğru değil'' dedi.

***

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.