Bölge Haber Girişi : 11 Mayıs 2010 00:03

Ali Sabancı'dan Etso'ya Ziyaret!..

Ali Sabancı'dan Etso'ya Ziyaret!..
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasında (ETSO) düzenlenen, “Üniversiteli Genç Girişimciler ve Türkiye konulu panelde konuşan Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği

Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen, “Üniversiteli Genç Girişimciler ve Türkiye” konulu panelde konuşan Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İşadamı Ali Sabancı, Türkiye’de her 100 kişiden sadece 6’sının girişimci olduğunu söyledi.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu’nun davetlisi olarak Erzurum’a gelen TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı işadamı Ali Sabancı Valilik, Belediye Başkanlığı ve Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nün ardından ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i makamında ziyaret etti. Sabancı’nın Başkan Yücelik’i ziyareti sırasında, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, ETSO Disiplin Kurulu Başkanı Zeki Adil, ETSO Genel Sekreteri Avukat Abdulkadir Ungan, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üst Kurul Delegeleri Sedat Kılıç ve Sezai Hazır, ETSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Haktan Ömeroğlu ve kurul üyeleri de hazır bulundu. Başkan Yücelik’le bir süre sohbet eden Ali Sabancı, genç girişimcilerin, Türkiye’nin ufkunu açacak en dinamik güç olduğunu söyledi. Girişimciliğin ana temasının fırsatları iyi değerlendirmek olduğunu kaydeden Ali Sabancı, herkese göre yapacak bir iş mutlaka bulunduğunu asıl olanın yapılan işi sevmek olduğunu ifade etti.
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ise, ülke ve bölgenin gelişmesi açısından genç girişimcilerinin önünün açılması gerektiğine dikkati çekerek, gençlerin de büyüklerinin daima tecrübelerinden faydalanması gerektiğini vurguladı. “Dünyanın en beynelmilel adamı da olsanız asla tecrübeleri göz ardı etmemelisiniz” diyen Başkan Yücelik, genç girişimcilere düşen en önemli görevlerden birinin de ortaklık kültürünü yerleştirmek ve her zaman bu ruhla hareket etmek olduğunu söyledi. Başkan Yücelik şöyle konuştu; “Bizim en büyük şansızlığımız ortaklık kültürünün gelişmemesi. Ferdi sermayelerle rekabet etmek artık imkansız bir hal aldı. Ailelerin bile bir arada duramadığı bir ortamda başka düşüncülerdeki insanları bir araya getirmek çok zor. Bu fedakarlık isteyen bir iş. Ailemizden, kendimizden bir takım fedakarlıklar yapmalıyız ki başarıyı elde edebilelim. Zaten başarıya ulaştığınızda bütün yorgunluklarınızı ve sıkıntılarını unutuyorsunuz”
Ziyaretin ardından ETSO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda, Erzurum ve çevre illerden gelen genç girişimcilerin katıldığı bir istişare toplantısı düzenlendi. Buradaki toplantının ilk bölümünde konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Ali Sabancı’nın Türkiye’deki genç girişimcilere örnek teşkil edecek başarılı bir girişimci olduğunu belirterek, tecrübelerinden mutlaka faydalanılması gerektiğini kaydetti. Başkan Yücelik toplantıda daha sonra Ali Sabancı’ya ziyaretinin anısına bir plaket, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üst Kurul delegelerine de Oltu Taşı tespih hediye etti.
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı Erzurum ziyaretinin öğleden sonraki bölümünde ise Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen, “Üniversiteli Genç Girişimciler ve Türkiye” konulu panele katıldı. Panelin açış bölümünde konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ETSO olarak genç girişimciler çok büyük önem ve değer verdiklerini belirterek, “Biz inanıyoruz ki Türkiye’nin geleceği sloganlarda değil gençlerdedir. Eğer iyi yetişmiş bir gençliğimiz olursa ve bu gençliği üretime kanalize edersek başarılı oluruz.” dedi. Konuşmasında ETSO’nun üniversite kurma çalışmalarında da söz eden Başkan Yücelik, bu çabaların da gençliğe verdiği önemin bir göstergesi olduğunu dile getirdi.
Panelde daha sonra konuşan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı da, TOBB olarak gençlik için yaptıkları çalışmalara değindi. Türkiye’nin gerçeklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizen Ali Sabancı, “Yaş ortalamamız genç, işsizlik oranımız çok yüksek. Hemen hemen 6’da 1’imiz işsiz. Çok az girişimci var bu ülkede. Türkiye’de her 100 kişinin sadece 6’sı girişimci. Takriben 80 bin tane kadın girişimci var. 1.3 milyon girişimci arasında bu rakam çok düşük. Demek ki kadınlara eşit imkanlar tanınmıyor. Burada kaybeden sadece kadınlar değil elbette bütün ülke oluyor.” Diye konuştu.
Ali Sabancı’nın ardından TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üst Kurul Delegeleri Sedat Kılıç ve Sezai Hazır da birer konuşma yaptı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.