Erzurum Haber Girişi : 15 Ekim 2021 12:15

"Allah bizi kahramanlarımıza mahcup etmesin"

Erzurum'da Kara Fatma Kütüphanesi ziyaretçilerine kapılarını açtı

ERZURUM AJANS - Berhiv Hatice DİLER / Cesareti ve fedakarlığıyla Milli Mücadele döneminin sembol isimlerinden "Kara Fatma"nın adı, Erzurum'un Aşkale ilçesinde yaptırılan bir kütüphaneye verildi. 

 

Aşkale'nin Çayköy Mahallesi'nde yaptırılan Erzurumlu Üsteğmen Kara Fatma Kütüphane'sinin açılış törenine katılan Vali Okay Memiş, Erzurum’un Kara Fatma’nın, Nene Hatun’un ve Alvarlı Efe’nin memleketi olduğuna dikkat çekti. 

 

 

 

 

Kara Fatma’nın Erzurum için önemli bir değer olduğunu söyleyen Memiş, “Allah bizi kahramanlarımıza ve şehitlerimize karşı mahcup etmesin. Başta Gazi Mustafa kemal Atatürk olmaz üzere bu ülkeyi kuran ve Türkiye Cumhuriyeti için mücadele eden herkese minnettarız.” dedi.

 

 
 

Kütüphane açılışına Vali Okay Memiş'in yanı sıra, Erzurum Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlker Şimşek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Aşkale Kaymakamı Murat Karaloğlu, Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Murat Güven ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kurdela kesiminin ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

 

 

 


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet Kırcılar 15 Ekim 2021 13:28

    Bu kulube ile mi bu büyük şehidimizin adı yaşatılacak !