Türkiye Haber Girişi : 08 Nisan 2014 23:50

Almanya'dan çifte vatandaşlığa yeşil ışık

Almanya'dan çifte vatandaşlığa yeşil ışık
Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Adalet Bakanı Heiko Maas'ın çifte vatandaşlık konusundaki açıklamasına yer verildi.
Erzurumajans-Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Adalet Bakanı Heiko Maas'ın çifte vatandaşlık konusundaki açıklamasına yer verildi.

Almanya Federal Cumhuriyeti Adalet Bakanı Heiko Maas, "Almanya vatandaşlık yasası bir parça daha modernleşmektedir. Hayatları Almanya´da biçimlenen genç insanlar, bundan böyle ailelerinin kökenlerine karşı bir karar vermek zorunda kalmayacak" dedi.

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Adalet Bakanı Heiko Maas'ın çifte vatandaşlık konusundaki açıklamasına yer verildi. Açıklamada Maas, "Almanya vatandaşlık yasası bir parça daha modernleşmektedir. Hayatları Almanya´da biçimlenen genç insanlar, bundan böyle ailelerinin kökenlerine karşı bir karar vermek zorunda kalmayacak. Tercih şartı esasında kaldırılıyor. Söz konusu durumların büyük çoğunluğunda ilgili kişiler çifte vatandaşlığa otomatik olarak sahip kalabilecek" dedi.

Maas şunları kaydetti:
"Vardığımız uzlaşma, koalisyon sözleşmesini makul bir şekilde pratik uygulamaya geçirmektedir. Bu özellikle kişilerin Almanya´da büyümesini şart koşan kriter için geçerli. Genellikle ilgili resmi makamlar Almanya´da büyümeyi kolaylıkla ikametgah bilgilerinden kendileri tespit edebiliyor. Gereksiz bürokratik engellerden kaçınılıyor. Resmi makamlar ilgili kişilerin sadece küçük bir bölümüyle şüphe durumunda bağlantıya geçecek. Almanya´da büyümenin ispatı olarak sadece yurtiçinde elde edilmiş bir okul diploması kabul edilmeyecek. Almanya´da 8 yıl yaşamış veya en az 6 yıl okula gitmiş gençler de burada büyümüş sayılacak. Ayrıca Almanya´da alınmış mesleki eğitim diploması da ispat için yeterli olacak. Özel durumlarda adil karar verebilmek için istisnai bir ek düzenleme öngörüldü."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.