Erzurum Haber Girişi : 28 Mart 2012 17:20

Alo fetva hattı hizmete girdi

Alo fetva hattı hizmete girdi
Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı genelge sonrasında 81 ilin müftülüklerince “Alo Fetva 190 Dini Danışma Çağrı Merkezi ” kurulması yönündeki çalışmalar Erzurum İl Müftülüğünce tamamlandı.
Erzurum Ajans-Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı genelge sonrasında 81 ilin müftülüklerince “Alo Fetva 190 Dini Danışma Çağrı Merkezi ” kurulması yönündeki çalışmalar Erzurum İl Müftülüğünce tamamlandı.
Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan; ‘Alo Fetva 190 Dini Danışma Çağrı Merkezi’ ile ilgili olarak yaptığı açıklamada hizmet hakkında bilgiler verdi.
“Toplumu din konusunda aydınlatma görevimizin biri de vatandaşlar tarafından sorulan dini soruların cevaplanmasıdır’’ diyen Arslan, Müftülüğümüzün dini soruları cevaplandırmasının daha sistemli ve verimli bir şekilde yürütülmesi için hizmete sokulan bu uygulamanın önemine vurgu yaptı.
Amaçlarının, vatandaşların hizmete ulaşmalarını kolaylaştırmak olduğunu ve bu hizmetin daha sistemli bir şekilde vermek olduğunu söyleyen Arslan; ‘’Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşundan bu güne kadar vatandaşların dini sorularına verilen cevaplar konularına göre tasnif edilmiş, dil ve içerik açısından güncelleştirilmiş, bunların elektronik ortama yüklenmesi işlemi tamamlanmıştır’’ dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.