Amca - Yeğen

 

Yine adliye koridorlarındaydık!

 

Çok kızmıştı bana.

 

Aslında kızgınlığı amcasını yazmamdan kaynaklanıyordu.

 

Amca – yeğen rahatsız oluyorlardı ki, hala öyleler!

 

Bel altı vurmak dışında hiçbir şey yapamıyor, yazdıklarımdan dolayı mahkemeye veremiyorlardı.

 

Çünkü hakaret, iftira yoktu, çamur da atmıyor, hukuktan şaşmıyordum.  

 

Öyle ki, şahitsiniz olanı biteni belgeleriyle yazıyorum.

 

O gün sadece bir soru sordum.

 

Geçen 18 Nisan’da bir tweet attım. Hala duruyor yazdığım merak edenler girip bakabilir.

 

Cevap vereceğine mal bulmuş mağribi gibi soluğu Savcılıkta aldı, hakkımda şikayetçi oldu.

 

20 bin lira da manevi tazminat istedi.

 

Duruşma günü geldi çattı.

 

‘İyi ki dostum’ dediğim avukatım Yakup Çağrı Arısoy ile bir kez daha Reis Bey’in huzurundaydık.

 

Avukatlar söyleyeceğini söyledi, Reis Bey bana baktı.

 

-Sen mi yazdın bunu?

 

-Evet efendim, ben yazdım.

 

Gereği düşünüldü… Davanın REDDİNE!

 

Bilirsiniz doğruluğun, haklılığın verdiği o hazzı…

 

İşte o duyduğuyla bir kez daha dimdik çıktık o salondan.

 

Şimdi!

 

Kaldığımız yerden devam edip, amca ve yeğenin son yaptığına bakalım!

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen ile yeğeni Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı İbrahim Sekmen…

 

Akaryakıt alımlarını usule aykırı yaptığınızı Sayıştay ortaya koydu mu koydu!

 

Tenezzül edip okumamışsınızdır belki!

 

Ben hatırlatayım.

 

“Akaryakıt alımlarında sözleşme hükümlerine aykırı olarak mal temin edildiği, usulüne uygun olarak düzenlenmeyen alacağın temliki sözleşmeleri ile üçüncü kişilerin borçlarının mahsup edildiği görülmüştür” dedi Sayıştay.

 

Bakın daha da açayım.

 

İbrahim Sekmen’in sorumlu olduğu Enerji A.Ş., 2020 yılı içinde 2 milyon 980 bin 659,09 TL, 2021 yılında ise 16 milyon 862 bin 133,96 TL toplamda 19 milyon 842 bin 793,05 TL tutarında akaryakıtı, rafineri yerine usulsüz bir şekilde bir başka bayiden almış.

 

Alamaz!

 

Ben demiyorum kanun diyor.

 

Çünkü Büyükşehir ve Enerji A.Ş., arasında akaryakıt alımına ilişkin imzalanan sözleşmede alt yüklenici çalıştırılmayacağı ifade edilmiş!

 

Ayrıca Enerji A.Ş.’nin akaryakıt alımları için 4734 sayılı Kanunu’nun 3/g maddesi hükmüne göre Kamu İhale Kurumu’ndan alınmış ‘istisna belgesi’ de bulunmuyor.

 

Anlayacağınız nereden tutsanız elinizde kalıyor.

 

Ve dahası var. Şimdilik zamanınızı almayayım.

 

Lakin amca - yeğen Sekmen’in idrak etmesi gereken şu ki, benim soru sormam değil, sizin Sayıştay raporlarına kadar yansıyan usulsüz işlemleriniz hukuksuzdur!

 

Bu böyle biline!

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fidel castro 26 Kasım 2022 22:27

    Enerji a.ş ve başındaki kuklalar soytarılar bal tutar parmağını yalar dedik siz ayağınıda ağzına soktunuz hadi neyse diyelim bari gece gündüz sırtlarından para kazandığınız emekçinin hakkını verin 50 günde bir yatan maaşlarını hiç değilse eksiksiz verin o tırlar gece gündüz karda kışta çalışıyor o arabaların altına lastik alin volvo jiplere aldığınız gibi yada erzurum ve çevre illere akaryakıt nakliyesi yaptığınız petrolcülerden mi bekliyorsunuz sadaka almayı seven bir şirketsiniz milletin ağzına sakız olmuşsunuz Allah'ın belaları gidin ve o şırketin başına adam gelsin millet evine ocağına ekmek götürsün.

  • Hakkı konusan 25 Kasım 2022 23:03

    Vay be neler olmuş buralarda. Yazın yazın belki duyan olur. Bu memleketin 30 yıllık memurları belediyecileri hiç birşeye ses çıkarmazken siz yazin. Nedense şu sıralar en büyük şaibeler Enerji A.S. de yanlış hatırlamıyorsam o genel müdürün vukuatlari çok fazla insanlar unuttu galiba. Adam devletin aracı ile gecenin bir vakti define avcılığına soyundu ne hikmetse herkes suçlu bulunurken bu adam sütten çıkmış ak kaşık, hic suçu yok tertemiz. Çevresinin ise alımıyla ilgili haberler yapıldı Serkan Gulen ile olan Teyze oğlu muhabbeti kapandı ve akrabasını ise alma haberinden sonra bir suru yolsuzlugu hukuksuzluğu ortaya çıktı ama adam bu defa sözleşme aldi. Tabi bunlar yeterli gelmedi orda kurdukları sisteme karsi gelen kişiler vardi ve onlardan kurtulması gerekiyordu adamlar bir deste uygunsuzluk evrakı ile genel sekretere gittiler ama suçlu onlar oldu ve şirketten gönderildiler. Dahası var sonra şirketi ele geçirdiler. Elektrik mühendisi getirdikleri her evraka imza atmıyor ve sıkıntı çıkarıyordu göndermek icin yol ariyordular ve uyguladıkları mobbing'e dayanamayan mühendis istifa etti bu defa o istifa edince diger akrabası ismini bilmediğim elektirik elektronik mühendisi arkadasi görevlendirme ile enerji de çalıştırmaya başladılar. Şimdi bitti mi hayır bitmedi dahası var ama zamanı da var. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

  • halis demir 22 Kasım 2022 12:07

    savcılık kesinlikle araştırmalı ben cimere yazdım zaten. her erzurumlu bu pis işlere dur demeli. sayın sekmen gerçekten yoncalık bu sehrin simgesi olmuştu siz erzurumun tarihi dokusuna zarar veriyorsunuz. erzurumu erzurum yapan çırçır gevurboğan gölbaşı 23 temmuz sair nefi hep erzurumlunun elinden alındı. lütfen artık elinizi çekin bu sehirin üstünden.

  • Akiller 19 Kasım 2022 12:32

    Mehmet sekmen ve yeğeni İbrahim sekmen bu şehre artık demek ki yük olmuşlardır. Erzurum?un yakasından düşünüz artık usulsüz işlem istemiyoruz burası namuslu nenehatunun memleketidir. En ufak bir para yemeği hak yemeği bu memleket kaldırmaz. Resmen rezalet işğenç.

  • Hslis demir 19 Kasım 2022 12:21

    Her kim haksızlık yaparsa devlet malına hıyanetlik yaparsa o vatan haini fit.

  • Faruk sarı 19 Kasım 2022 07:48

    Kartaldan hizmet etmek vaadiyle geldiniz ama hizmet yok rant çok. Yollar köstebek çukuru doğunun en kötü yolları Erzurum?da çukur dolu. Ama siz habire enerji AŞ ile benzin istasyonu işletip usulsüz akaryakıt alıyorsunuz. Belediye başkanı petrolcülük yapıyor. Biz benzin istasyonu değil belediye HİZMETİ istiyoruz. Belediyede göreviniz bitince bakalım kaç ay Erzurum?da durmaya yüzünüz olacak ayıp değil mi.

  • Halis demir 18 Kasım 2022 22:49

    Sayın sekmen yaptığınız çok ayıp 50 senelik Yoncalık otobüs durağı enerji AŞ için yıkıldı biz size oy vermiştik güvenimizi suistimal ettiniz.

  • Metin Tarik 17 Kasım 2022 22:13

    Cesur yazıılarınız sizin Onurunuz olacak . Teşekkür ederizki sizin gibi sayısı 3-5 bile kalmamış yazarrlar arasındasınız.

  • Gurbette bir çırçırlı 17 Kasım 2022 18:54

    Sizin köşenizde belgeleri ile yazdıklarınız yargı önünde kabul edilip beraat edilmeniz sonucunda sizi tebrik ediyorum. Bir vatandaş olarak soruyorum: Belgeye dayalı ortada bir suç olduğuna göre bu durumda Devletin ve Milletin menfaatına kamu davası açılmazmı ?