Dünyaevi'ne değil cezaevine girdiler!

Akademisyen Elif Gölveren'in ölümüyle ilgili olarak en yakın iki arkadaşı tutuklandı. Resmi nikahı olan çiftin yakın zamanda düğün yapacakları öğrenildi.

ERZURUM AJANS / Olay 21 Temmuz akşamı havalimanı istikametindeki boş bir arazide meydana geldi. 

 

Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ekonometri, İstatistik Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Elif Gölveren ile arkadaşları Mesliha Gezen Uçar ve Abdullah Uçarbir kafede oturduktan sonra av tüfeği ile atış yapmak için araziye gitti. 

 

İddiaya göre Gölveren tüfekle atış yapmaya çalışırken kazara kendini vurdu. Arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri genç akademisyeni Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. Ancak Gölveren burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra ifadeleri alınan Uçar çifti, Gölveren'in havalı tüfeği kurarken kendini vurduğunu iddia etti.

 

 

Resmi nikahlı oldukları ve düğün yapacakları öğrenilen çift, Cumhuriyet Savcılığının tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Sulh Ceza Mahkemesi'nde de ifadelerini tekrarlayan Uçar çifti ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan otopsi işlemleri tamamlanan  Elif Gölveren bugün son yolculuğuna uğurlanacak. 

 

 

 


23.07.2022 11:00:39