ESKİ'nin Genel Müdürü nihayet konuştu: Hata olabilir!

Bazı iş yerlerini konut tarifesi üzerinden faturalandırdığı ortaya çıkan ESKİ, bu kez de abonelerine 13 gün arayla iki fatura gönderdi. Birbiri ardına skandal uygulamalarla yönetilemediği düşünülen kurumun Genel Müdürü Remzi Ertek, "Hata olabilir" dedi.

Sayıştay müfettişleri, geçen haftalarda yayınlanan denetim raporunda Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün bazı işyeri aboneliklerini konut tarifesi üzerinden faturalandırdığını tespit etmişti.

 

Bu nedenle idare gelirlerinde ciddi azalmaya sebebiyet veren ESKİ’nin ayrıca içme suyu ve atık su hizmeti sunulan bazı mahallelerde abonelik işlemlerini tamamlayamadığını bu nedenle 450 noktada kaçak su kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

 

Kamuoyuna yansıyan müfettiş raporları karşısında her hangi bir açıklama yapmayan ESKİ, bu kez de bazı abonelerine iki hafta arayla fatura gönderdi.

 

Pusula Gazetesi’nin haberine göre Yakutiye ilçesine bağlı Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi Zeynep Hanım Apartmanı’nda yaşayan Ulviye Akgün Kantarcı’nın evine 21 Kasım’da 432 TL tutarında fatura geldi.

 

İlk faturadan 13 gün sonra ise ikinci fatura kesildi. 5 Aralık günü kesilen ikinci faturanın tutarı ise 225 TL olarak belirlendi. Toplamda 657 TL tutarındaki su faturaları karşısında şok olan Kantarcı, duruma anlam veremedi.

 

 

 

“Hata varsa düzeltilir!”

 

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Remzi Ertek ise endeks elemanının hata yapmış olabileceğini söyleyerek vatandaşları uyardı.

 

Vatandaşların sayaç üzerindeki rakam ile fatura üzerindeki rakamın aynı olup olmadığını kontrol etmelerini söyleyen Ertek, “Bu durum nadiren yaşanır ancak hata olmuş olabilir. Belki endeks elemanının bir anlık dalgınlığından kaynaklanmış olabilir, belki de başka bir durum yaşanmıştır. Abonelerimizi kesinlikle mağdur etmek istemeyiz. Şüphe duydukları her durumda faturayla birlikte lütfen kurumumuza başvursunlar, elimizden geldiği şekilde yardımcı oluruz. Benzer durumlarda sayaç üzerindeki rakam ile fatura üzerinde bulunan rakamın da aynı olup olmadığına lütfen dikkat etsinler. Bir mağduriyet yaşanmasını istemeyiz” dedi. HABER MERKEZİ 

 


07.12.2023 13:00:14