Gazeteci Onur Sağsöz yazdı: Nüfusu 750 binin altına düşmüş kentimde bir belediyeyi yönetememek bana göre beceriksizliktir

Erzurum Ajans'ın '181 dönüm arazi borca gitti' başlıklı haberi Büyükşehir Belediyesi'nde rahatsızlık uyandırdı. Haberin altına yorum yapan Teftiş Kurulu Başkanı Cevat Öksüz'e gazeteci Onur Sağsöz cevap verdi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Hukuk Müşaviri Cevat Öksüz, Erzurum Ajans’ın gündeme getirdiği ‘Vergi borçlarına karşılık arazileri verdiler!’ başlıklı haberinin altına yorum yaptı.

 

 

Öksüz’ün “Erzurum Büyükşehir Belediyesinin para basma makinası yok. Vergi borcunu ya nakdi olarak ya da ayni olarak ödeyecek. Bunda ne sakınca var. Sonra bu uygulamayı sadece Erzurum Büyükşehir Belediyesi yapmıyor. Birçok belediye aynı uygulamayı yapıyor. Yani laf olsun torba dolsun” paylaşımına cevap gazeteci Onur Sağsöz’den geldi.  

 

Sağsöz, “İhalelerde öncelik verdiğiniz -ki, bir yığın ihale sıralarım- şirketleriniz zarar ediyor, daha vergi borcunu ödeyemiyorsa siz bu işi yapamıyor, yönetemiyorsunuz demektir” diyerek arazi konusunun önemine dikkat çekti.

 

İŞTE O YAZI

 


29.12.2023 16:20:00