Erzurum Haber Girişi : 10 Ekim 2022 17:04

ANDA Derneği yönetimi Karayazı'da çocuklarla buluştu

ANDA Derneği yönetimi Karayazı'da çocuklarla buluştu
Yurt içi ve yurt dışında önemli çalışmalara imza atan ANDA Derneği, Erzurum'un Karayazı ilçesindeki köy okullarına destek için gitti. Giyecek ve kırtasiye yardımı yapan dernek yönetimi, diğer ilçelerdeki çocuklarla da buluşacaklarını söyledi.

Türkiye’nin saygın STK’larından olan ANDA Derneği, faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Karayazı ilçesinin Ağaçlı ve Tosunlu Mahallelerindeki okulları ziyaret eden ANDA Erzurum Temsilciliği, öğrencilere kırtasiye ve giyecek yardımı yaptı.

 

 

Bu tarz etkinliklerin maddi boyutundan çok manevi boyutunun önemli olduğunu söyleyen Karayazı Kaymakamı ve aynı zamanda Belediye Başkanı Muammer Sarıdoğan, kardeşlik bağının güçlendirilmesi ve somutlaştırılması açısından bu çalışmalara ihtiyacın olduğunu anlattı. Sarıdoğan, “Devletimiz, imkânları dâhilinde ihtiyaç sahibi herkese ulaşmaya çalışıyor ancak halkın, gönlünden gelerek bu tarz paylaşımlarda bulunması dayanışma açısından çok önemli. Bu çalışmaya destek veren herkese şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

ANDA Derneği Erzurum Temsilcisi Muhittin Aydın ise “Anda Genel Başkanı Sayın Okan Tosun da bir Erzurumlu. Bir Erzurum çocuğu, Erzurum’dan çıkıp ülke genelinde ismi güzelliklerle anılan bir oluşumun temellerini attı ve bu oluşum güçlenerek ülkemizin 40 şehrinde temsil noktasına ulaştı. Kurulduğu 2016 yılından bu yana yurt içinde ve yurt dışında birbirinden önemli çalışmalara imza atan ANDA, yurt dışında Suriye, Irak, Afganistan, Moğolistan, Afrika, Makedonya, Ukrayna’da da arama- kurtarma ve insani yardım konularında çalışmalar yaptı."

 

 

"‘Kardeşe vefa’ sloganıyla hareket eden derneğimiz, Sayın Genel Başkanımız Okan Tosun Beyefendi’nin özel ricası ile Erzurum’un ilçelerine de vefa gösterme yönünde karar aldı ve biz de bu çalışmamızı Karayazı ilçemizden başlattık. Konuyu Sayın Kaymakamımız Muammer Sarıdoğan Beyefendi ile görüştüğümüzde çok mutlu olacaklarını belirterek bizlere mihmandarlık yaptılar."

 

 

"Bizler de elimizi taşın altına koyarak kardeşlerimizle tanışmaya ve hediyeleşmeye geldik. Çalışmamızda bizi yalnız bırakmayıp desteklerini esirgemeyen gönlü güzel kardeşlerimize ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi yönetimine tek tek teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalarımızı ömrümüz vefa ettikçe diğer ilçelerimizde de devam ettireceğiz” diye konuştu. HABER MERKEZİ

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.