Ekonomi Haber Girişi : 27 Ocak 2022 11:46

Ankara'da simit 5 lira olacak

Ankara'da simit 5 lira olacak
Ankara'da simit 3 TL'den satılırken önce 4 TL, sonrasında ise 5 TL olacak.

ERZURUM AJANS - Elektrik, un gibi maliyetlerin ikiye katlanmasının ardından Ankara'da simide yeni zam yolda. 



Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, 3 TL’den satılan simit fiyatının 4 TL’ye çıkartılması talebinde bulundukları söyledi. Simit mart ayında da ise 5 lira olacak.



Simitçiler Odası tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne gönderilen yazıda, “50 kilogram (kg) un 390 lira, 25 kg susam 850 lira. Elektrik, yakıt, personel ve kira arttı” denildi ve zam istendi.



Simitçiler Odası'nın açıklaması kısaca şöyle:


“Kasım ayında bir zam talebinde bulunmuştuk. O zamanlar unun kilosu 120-130 TL’den 250 TL’ye kadar yükselmişti. Zam talebimiz onaylandıktan sonra da fiyatı 450 TL’ye kadar yükseldi. Susam fiyatları ise zamlardan sonra bin 100 TL’ye kadar yükseldi. Son dönemde katı ve sıvı yağ, eleman-usta yevmiyeleri, elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve kira bedelleri gibi girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı simit fiyatını güncellemek durumunda kaldık. Ham maddenin dolara endeksli olmasından dolayı maliyetler de yüzde 200 arttı. Önceden mecazi anlamda ‘Ayakta duramıyoruz’ diyorduk, fakat şu anda tam anlamıyla bunu yaşıyoruz. Eğer ki böyle giderse simitçi esnafı batacak. Simidin 4 TL olması bile şu anda bizi kurtarmıyor.”

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.