Siyaset Haber Girişi : 12 Ağustos 2015 14:50

Anketlerdeki artış AKP'nin aklını çeldi

Anketlerdeki artış AKP'nin aklını çeldi
Anketlerde oy oranları artış gösteren AK Parti'de ibrenin erken seçime döndüğü konuşuluyor.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün yaptığı açıklamalar AK Parti ile CHP'nin ortak bir hükümet kurabileceğine yönelik umutları zayıflatırken, anketlerde oylarını 2-2.5 puan artırdığını gören AK Parti'de ibre 22 Kasım'da yapılacak bir erken seçimi gösteriyor. Reuters'a konuşan AK Partili üst düzey bir yetkili, "Erken seçimin bir kumar olduğunu düşünüyorum. Şu anda elimizdeki anketlerde eskisine göre 2-2.5 puan üstte görünüyoruz. Ama bu tek başına iktidar için yeterli olmayabilir. Üstelik terörün arttığı bir ortamda zorlanacak bir seçimin menfi etkisi bile mümkün. Böyle bir ortamda seçim de risk, koalisyon kurmak da. Tam bir kumar" dedi.

AK Partili yetkililer, 15 Kasım'daki G20 zirvesini izleyen 22 Kasım'da erken seçim ihtimalinin öne çıktığını belirtiyorlar.

ERDOĞAN: 45 GÜNLÜK SÜREYİ ESNETEMEM

Başbakan Davutoğlu dün akşam gazetecilere, Perşembe günü CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yapacakları son koalisyon görüşmesinin sonunda tarihi bir açıklama beklenmemesi gerektiğini belirtirken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da 23 Ağustos'ta dolacak olan 45 günlük hükümet kurma süresini anayasa gereği esnetemeyeceğini söyledi. Erdoğan, "Ülke hükümetsiz kalmamalı; Başbakan CHP'nin yanında belki MHP ile de görüşmeler yapabilir" dedi.

Haziran'da yapılan seçimde AK Parti yüzde 40.87 oy ile 258, CHP yüzde 24.95 oy ile 132, MHP yüzde 16.29, HDP yüzde 13.2 oy ile 80'er milletvekili çıkarmıştı. Bu sonuçlarla AK Parti tek başına hükümeti kurma çoğunluğunu kaybederken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni hükümeti kurma görevini 9 Temmuz'da Davutoğlu'na vermişti. (Kaynak: Haber3.com)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.