Bölge Haber Girişi : 22 Aralık 2010 15:52

Anneden kızına ikinci hayat!..

Anneden kızına ikinci hayat!..
Kalp rahatsızlığı için gittiği Ardahan Devlet Hastanesi'nde böbrek yetmezliği sorunu yaşadığını öğrenen Fatma Kavak, annesinden alınan böbrekle sağlığına kavuştu.

Erzurum Ajans-Kalp rahatsızlığı için gittiği Ardahan Devlet Hastanesi'nde böbrek yetmezliği sorunu yaşadığını öğrenen Fatma Kavak, annesinden alınan böbrekle sağlığına kavuştu.

Ardahan'ın Posof ilçesinde Nuriye ve Şerafettin Kavak çiftinin 6 çocuğunun ikincisi olan Fatma Kavak (24), yaklaşık 3 ay önce kalp rahatsızlığı şikayetiyle Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan kontrollerde kalbinde herhangi bir problemi olmadığı anlaşılan Kavak'ın böbrek yetmezliği sorunu yaşadığı belirlendi. Yaklaşık 1.5 aydır diyaliz tedavisi gören Kavak'a kadavralardan çıkan böbrekler uymayınca anne Nuriye Kavak, bir böbreğinin kızına nakledilmesini istedi. Yapılan kontrollerde anne ile kızının

dokularının tam olarak uyuştuğunun belirlenmesinin ardından, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'ndeki başarılı operasyonla anne Kavak'tan alınan böbrek, Fatma Kavak'a nakledildi. Aynı zamanda Organ Nakil Merkezi'nde yapılan 100'üncü nakil ameliyatıyla sağlığına kavuşan Fatma Kavak'a, annesine ikinci kez hayat borçlu olduğunu söyledi. 1.5 aylık diyaliz tedavisi süresince çok zorlandığını anlatan Kavak, "Annemin fedakarlığıyla

yeniden doğmuş gibi oldum" dedi.

Genç kızının yatağa mahkum olmasına izin vermek istemediğini söyleyen Nuriye Kavak, "O'nu hasta yatağında görmeye dayanamıyordum. Gerekirse diğer böbreğimi de veririm. Evladımın yüzünün yeniden gülmeye başlaması en büyük mutluluğum. Genç yaşta hasta yatağına düşen kızımın yüzü yeniden gülmeye başladı. Bu bana yeter. Gerekirse diğer böbreğimi de veririm. Organ bağışının ne kadar önemli olduğu kızım bu derde düşünce anladım. Herkese önerim, organ bağışı konusunda daha duyarlı olsunlar" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.