Apaçık hizmetler (Başsavcı Ramazan Apaçık)

Zaman nasıl da su gibi akıp gidiyor.

Ozanın dediği gibi "Yetişmek için menzile gidiyoruz gündüz gece"...

Yıllar süratli bir şekilde geçerken, geride yalnız güzel hatıralar ve hayırlı hizmetler kalıyor.

Sn. Başsavcı Ramazan Apaçık'ın Erzurum da göreve başlamasının üzerinden 3 yıl geçmiş.

Erzurum'a geldiklerinde hayırlı olsun ziyaretine gittiğimizi hatırlıyorum,daha dün gibiydi...

 Çoğumuz, adliye ve karakol gibi yerlerden ürkeriz, hele hakim ve savcı denildi mi çatık kaşlı simalar gözümüzün önüne gelir.

Soğuk adliye binasına girip başsavcılık makamına geldiğimizde belki de böyle bir ön yargı içerisindeydik.

Ramazan beyle tanışıp genel konular üzerinde kısa bir sohbet yaptıktan sonra bu mütevazı kişiliğin şehrimiz için bir şans olduğu kanaatine sahip olmuştuk.

Yıllar içerisinde kendilerini daha yakından tanıma fırsatı bulmuş ve sosyal projelerdeki heyecanlarını paylaşmış, koruma kurulunda birlikte çalışmanın zevkini tatmıştık.

 Son günlerde ülkemizde yaşanan sıkıntılardan dolayı adalet ve emniyet kadrolarındaki tayin furyası hepimizin malumu...

En son açıklanan kararnameyle birlikte başsavcımız Ramazan Apaçık'ın K.Maraş'a tayin edildiğini duyunca içimde derin bir sızı hissettiğimi samimiyetle ifade edebilirim.

Ramazan bey Erzurum da görev yaptığı süre de başsavcılığının yanı sıra sanki bir STK başkanı veya Belediye başkanı gibi gayret gösterdi.

Erzurum'un içinde bulunduğu sorunları çok iyi kavrayan Ramazan bey, şehre nasıl katma değer katarım diye çalıştı durdu ve çok da faydalı işler yaptı.

Her toplantıda yeni bir projeyi hayata geçirmek için heyecanlandığına defalarca şahit olduk.

 Suçun mağdur ettiği kesimleri hedef alan "Toplumla kaynaştırma ve istihdam" projesini birlikte yürütmüştük.

Ramazan bey gözlerden kaçmış ve potansiyeli olan yerleri şehre kazandırmak için  isabetli projeler üretmiş , neticede Dumlu'da bulunan 600 dönümlük yerin Adalet bakanlığına tahsis edilmesi konusunda önemli adımlar atmıştı.

Bu kullanılmayan yerin açık cezaevi ve Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü olması için ciddi çalışmalar başlatan Başsavcı bey,  kurduğu Hippoterapi (atlı terapi) merkezi ile de 300 civarında engelli çocuğumuzun rehabilitasyonunu sağlayarak, farklı bir hizmeti şehrimize kazandırdı.

Paşalar caddesinde köhne bir binayı gözüne kestirip, burayı Denetimli Serbestlik binası haline getirmesi ise fevkalade güzel bir hizmetti.

Ramazan beyin, farklı alanlardaki hizmetlerinden biride kurduğu Adalet ve Gençlik spor kulübüydü.

Kış sporlarının yaygınlaşmasını hedef alan bu girişimde yine şehir için önemli bir kazanımdı.

 Sosyal sorumluluk bilinci oldukça yüksek olan Ramazan beyi ,yediği lokmanın bedelini  topluma iade etmek düşüncesinde olan ilkeli bir kişilik olarak tanıdık ve sevdik.

Dürüst,çalışkan ve yüreği ülkesi için çarpan Ramazan beyin Erzurum da daha çok yapacağı işi olduğunu yakinen bilmekteyiz.

Bu tayin dolayısıyla şehir olarak bir şansımızı kaybetmenin hüznünü yaşarken K.Maraşlılar için bir şansın doğduğunu kendilerine müjdeleyebiliriz.

Erzurum da güzel hizmetler de bulunan ve dadaşların gönlünde pozitif intibalar bırakan  Sn.Başsavcımız Ramazan Apaçık'a yeni görevinde başarılar diliyor,şehrimize kazandırdıklarından dolayı Erzurumlular adına şükranlarımızı sunuyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.