Aramızda Vali var, siyasete az biraz ara!

Uzun zaman sonra ilk defa siyaset konuşmadığımız bir Ramazan gecesi yaşadık dün gece.. Kesin Kadir Gecesi'nin faziletlerinden birisiydi. Semaver çayın da gölgesinde gerçekleşen dost meclisinde belki de siyaset konuşmamamızın sebebi, masamızda siyasetüstü bir misafirimizin olmasıydı. Ne de olsa yanımızda bir Vali vardı ve siyaset konuşmak hiç de 'şık' olmazdı. Bu Vali, Özel İdare eski Genel sekreteri olan şimdinin Aksaray Valisi Selami Altınok'tu!

***

İlahi bir tesadüf olsa gerek, ilk kez Vali olan Selami Altınok'un Valilikteki tam birinci yılını doldurduğu gündü dün. Gerçekten büyük bir tesadüf. 3 Ağustos 2012 yılında yani geçen yıl dün Aksaray'a Vali atanmış Selami bey. Ve tam bir yıl sonra ilk Vali olduğu günün birinci yılında biraradayız. Belki randevulaşsaydık o gün o saatte birarada olamazdık! Ve dün gece bir ilki de yaşıyorduk. Dedim ya, bahsettiğim gün önemli, 'mübarek' bir gün. Alibezirganlı hemşehrilerimizden İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Mükerrem Ünlüer de Vali oluyordu. Bayburt Valisi olan Ünlüer ile birlikte şu anda Türkiye'de görevde olan Erzurumlu Vali sayısı da Selami Altınok, İzzettin Küçük ve Abdulkadir Yazıcı ile 4'e çıkmış bulunuyordu! Yeni Valimize de bu vesile ile hayırlı olsun dileğimizi iletiyor, 'Hoşgeldiniz' diyoruz..

***

Bayram tatilini geçirmek üzere gelmiş Selami bey Erzurum'a! Kasıtının yine zerresi yok! Sıradan biri gibi! Yanımızda bir Vali olduğundan kimsenin haberi bile yok! Çay içtiğimiz yerde işletmeci, 'kapatıyoruz' diyor, önce o 'tamam' diyor! Erzurum'a bu gelişinde havaalanında uçaktan indiğinde havayı ciğerlerine kadar çektiğini söylüyor.. 'Erzurum başka!' diyor. Sürekli burnunda tüttüğünü söylüyor.. Aksaray'ı soruyorum kendisine. Yönettiği 350 bin genel nüfuslu şehrinden bahsederken mutlu mu mutlu! İşsizliğin olmadığı bir ilde Valilik yaptığını belirtiyor. ''Ben anladım ki milletin karnı doyuyorsa kafası da rahat oluyor'' diyor.

***

Erzurum'un en büyük sorununun da ekonomi olduğunu ifade eden Vali Altınok, ''Zengin bir şehirdeyim. Milletin karnı tok olunca, yüzü de güleç oluyor. Hal böyle olunca dedikodu filan da olmuyor. Belediye, melediye, hiç ilgilendirmiyor Aksaray insanını'' diye konuşuyor ve bir yerde Erzurum'a atıfta bulunuyor! Valiliğe alıştığını, emir alırken 'emir veren' durumda olmanın işini daha da kolaylaştırdığını söyleyen Selami Altınok, ne varki 5 Vali yardımcısı varken bu sayının 3'e indirilmiş olmasından yakınıyor. Ama yine de 'halinden memnun' görünüyor. En çok memnuniyeti de Valilik yaptığı ilin ekonomik olarak çok güçlü olması diye değerlendiriyor.

***

Sohbetimizin büyük bir bölümünde şakalar yapıyor, gülüyoruz. Sonra, dediğim gibi işletme sahibi, 'kapatıyoruz' diyor, biz de kalkıyoruz. Vedalaşıyoruz sonra. O, Polisevi'nin önüne park ettiği aracına gitmek üzere yaya gidiyor. Genel sekreter iken hergün arşınladığı Cumhuriyet Caddesi'nde gecenin bilmem kaçında bir Vali geçiyor, kimsenin haberi bile yok.. Ne diyelim. Allah işini rast getirsin. O çalıştığı yerde ne kadar memnun olursa biz de o kadar memnuniyet duyarız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.