Bölge Haber Girişi : 28 Haziran 2011 13:22

Arsasını verdi iki ev ve dükkandan oldu!..

Arsasını verdi iki ev ve dükkandan oldu!..
Erzurum'da müteahhit olduğu iddia edilen bir kişiye kat karşılığı arsasını veren Yusuf Yılmaz, evlerini ve dükkânını da kaybetti.

Erzurum Ajans-Erzurum'da müteahhit olduğu iddia edilen bir kişiye kat karşılığı arsasını veren Yusuf Yılmaz, evlerini ve dükkânını da kaybetti. Arsa üzerindeki binada başka hak sahiplerinin oturduğunu söyleyen Yılmaz, Yakutiye Belediyesi'ne başvurduğunda ise kendisine 'binanın yapı ruhsatı ve projesi yok' denildiğini belirtti.

Dekorasyon işiyle uğraşan Fatih Yılmaz, 2004 yılında bir müteahhitle yaptığı sözleşmeyle Şükrü Paşa Mahallesi'nde bulunan 2 katlı binasını ve bir dükkânını yeni yapılacak binada 3 daire ve bir dükkân almak şartıyla kat karşılığı verdi. Müteahhittin işi yarıda bırakıp kaçtığını belirten Yılmaz, Yakutiye Belediyesi'nin de kendisine verdiği bu binanın 'yapı ruhsatı ve projesi yok' resmi yazısıyla şaşkına döndü. Şu an evinin yerinde 24 dairelik bir apartman bulunduğunu ve bunun da ruhsatının olmadığını ileri süren Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"2 katlı evim ile bir dükkânım vardı. 2004 yılında 3 daire 1 dükkân karşılığı bir müteahhitle sözleşme yaptım. Müteahhit daha önce belediye başkanlığı yapan bir isim. Benim evin yanında başka evler de vardı. Toplam altı mülk sahibinin arsaları birleştirilerek tek bir parsel olarak gösterildi. 24 dairelik bir apartmanın 17'si toprak sahiplerine diğerleri ise üyelere verilecek. 3 yıllık bir anlaşma yaptık ancak zamanında iş bitirilmediği gibi sözleşmenin maddelerini de yerine getirmediler. Bana farklı cephelerden 2 daire verildi, ben de kabul etmedim. Zaten müteahhit binayı bitirmeden bırakıp gitti. Diğer üye olanlar da kendi aralarında para toplayıp binanın geri kalan tamamladı. Oradaki üyeler boş olan yeri kapladılar, 'bizde para vermişiz, git kimle işin varsa gör' diyor. Bu arada 2004 yılında sözleşme yaptığımız binanın ruhsatı da yokmuş. Kaçak yapılmış. 2007 yılında ruhsat çıkmış, o da evrak ve imza eksikliğinden iptal edilmiş. Yakutiye Belediyesi'ne ruhsatı götürdüm. Kaşe ve imzayı incelediler, 'Böyle bir şey bize ait değil, burada çok ciddi bir ihmal yapılmış' dediler. Belediye zaten bana ruhsat olmadığına dair belge verdi. Anlamadığım küçük bir kulübe yapsak belediyenin zabıtası bırakmıyor. O binanın şu an ruhsatı yok, kaçak ruhsat ile elektrik çekilmiş. Dava açtım ancak sonucu bekliyorum. "

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.