Bölge Haber Girişi : 07 Nisan 2010 01:11

ASA Kuşadası'nda göz doldurdu!..

ASA Kuşadası'nda göz doldurdu!..
Anadolu Spor Akademisi Erzurum Karması'nın da Erzurum'u başarı ile temsil ettiği ve Chelsea, Middlesbrough, Porto, PSV Eindhoven, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi önemli kulüplerin de aralarında bulunduğu takımların katıldığı 1. Uluslararası Kuşad

Erzurum Ajans-Anadolu Spor Akademisi Erzurum Karması’ nında Erzurum’u başarı ile temsil ettiği ve Chelsea, Middlesbrough, Porto, PSV Eindhoven, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi önemli kulüplerin de aralarında bulunduğu takımların katıldığı 1. Uluslararası Kuşadası Kupası maçları sona erdi. Turnuvada şampiyonluğu Chelsea kazandı. Büyük çekişmelerin yaşandığı maçları çok sayıda yabancı ve yerli futbol otoritesi ile futbol sever izledi. Finale Anadolu Spor Akademisi (ASA) Erzurum karmasının Grubundan çıkan Chelsea, şampiyon olarak kupanın sahibi oldu.

 
GELECEĞİN ŞÖHRETLERİ FUTBOLA DOYURDU
Chelsea, Middlesbrough, Porto, PSV Eindhoven, Fenerbahçe, Beşiktaş; Anadolu Spor Akademisi ve Trabzonspor gibi ünlü kulüplerin de aralarında bulunduğu takımların katıldığı futbol turnuvasında geleceğin yıldızları tam anlamıyla sporseverleri futbola doyurdu. Avrupa’nın ve Türkiye’nin minik devlerinin mücadele ettiği turnuva 1 Nisan tarihinde start aldı. 4 gün boyunca Kuşadası’nda 7 farklı ülkeden 64 takımda yer alan geleceğin yıldızları, futbolun birleştirici gücü etrafında bir araya geldi. Elit Kategori grup ve sıralama maçları Kuşadası Belediyesi Özer Türk Stadyumu ve Hotel Adakule Çim Sahası’nda, Premier Kategori grup maçları Kuşadası TFF suni çim sahalarında oynandı. Zorlu ve çekişmeli geçen maçların ardından rakiplerini eleyen Chelsea ve Beşiktaş’ın alt yapı takımları final oynamaya hak kazandı.

KARTAL AVANTAJI DEĞERLENDİREMEDİ

Adakule Oteli çim sahasında oynanan ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ün başlama vuruşuyla start alan final maçı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Beşiktaş Tugay Yavuz’un 11. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.
Maçın son saniyesinde Jeremi Boca’nın bulduğu golle eşitliği sağlayan Chelsea maçı penaltılara götürdü. Penaltılarda Beşiktaş’a 5-4 üstünlük sağlayan Chelsea, ilk kez düzenlenen 1. Uluslar arası Kuşadası Kupası’nın sahibi oldu. Turnuva’da üçüncülüğü ise Turgutluspor’u 2-0 mağlup eden Fenerbahçe elde etti.

RENKLİ KUPA TÖRENİ
Kuşadası’nda düzenlenen 1. Uluslararası Kuşadası Kupası’nın ödül ve kapanış töreni ise Kuşadası Belediyesi İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’nda gerçekleşti. Turnuvada yer alan tüm takımların yanı sıra yerli ve yabancı tatilcilerin de izlediği kapanış töreni muhteşem görüntülere sahne oldu. Premier kategoride Buca Genç Futbol Akademisi ve Samsunspor takımları “oyuna saygı” ödülü kazanırken, Elit kategorideki “oyuna saygı” ödülü ise Meddlesbrough takımına verildi. Turnuvanın umut vadeden kaleci ödülünü PSV Eindoven’den Yannick Van Osch kazanırken, gelecek vadeden takım ödülü ise Azerbaycan Gebele takımına verildi. Turnuvanın gol kralı ödülünü Chelsea’den Jeremy Boca alırken, turnuvanın parlayan yıldızı olarak ise Porto takımından Rogerio Silva seçildi. Turnuvanın dördüncüsü Turgutluspor’a ödülünü Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Murat Saraç, üçüncü Fenerbahçe’ye ödülünü Kuşadası Gençlikspor Başkanı Nuri Koyunsev ve ikinci olan Beşiktaş’a ise ödülünü Aydın İl Genel Meclis Üyesi Zekeriya Diner verdi. Turnuvanın şampiyonu olan Chelsea ise kupasını Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ün elinden aldı. Konfeti ve alkış yağmuru altında ilk kez düzenlenen 1. Uluslararası Kuşadası Kupası’nı kazanan Chelsea, meydanı dolduran sporseverlerin yoğun tezahüratlarıyla karşılaştı. Turnuvanın kapanışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, ilk kez düzenledikleri turnuvanın amacına ulaştığını belirterek, “Hedefimiz Kuşadası’nı spor turizminde arzulanan noktaya getirmek. İlk kez düzenlediğimiz uluslararası turnuva amacına ulaştı. Bu turnuvayı geleneksel hale getireceğiz. Avrupa ve Türkiye’nin minik devleri 4 gün boyunca bizleri futbola doyurdu. Geleceğin yıldızlarını Kuşadası’nda ağırlamaktan son derece mutlu olduk” dedi.
TÜRK FUTBOLUNUN GELECEĞİ PARLAK
İlk kez düzenlenen Kuşadası Uluslararası turnuvanın beklenenden daha fazla ilgi gördüğüne dikkat çeken Anadolu Spor Akdemisi (ASA) Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, turnuvanın hem katılım bakımından, hem de seyirci bakımından muhteşem geçtiğinin altını çizdi.
ASA Genel Kordinatörü Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: ”1.Uluslararası Kuşadası Kupası’nda geleceğin yıldız adayları dört gün boyunca mücadele verdi binlerce spor sever izledi burada en öçnemli olan ise Ülkemizde yeteri kadar maç yapma şansı bulamayan alt yaş kategorisindeki oyuncuların uluslararası bir turnuva deneyimi yaşamalarını amaçlayan turnuva,TFF’nin Türkiye’de futbolu yaygınlaştırmayı amaçlayan ‘HERKES için FUTBOL’ projesi kapsamında farklı ülkelerden gelen Bin 280 sporcu futbolun birleştirici gücü etrafında toplandı buda aynı zamanda sosyal bir tanışma şölenine dönüştü. 1997 doğumlu sporcuların katıldığı Elit kategoride Anadolu Spor Akademisi (ASA) Erzurum karması olarak mücadele ettik. Kuşadası’nda mücadele eden Anadolu Spor Akademsi sporcularını, Teknik heyetini ve yönetimini kutluyorum bu turnuvada emeği gecen Nazım Saraçoğlu’na bizi destekleyen Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’a Teknik Sorumlu Alparslan Topçu’ya Tuncay Eyüpoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum.”

Bu arada Anadolu Spor Akademisi (ASA) Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, 8 Nisan Perşembe günü Hakkari’de içme yapacaklarını belirterek, “ Hakkarili çocuklarımızı Almanya’da 21 Mayısta yapılacak özel turnuvaya götüreceğiz” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.