Kültür-Sanat Haber Girişi : 31 Ocak 2017 14:30

Aşıklar Herfene şenliğinde soğukta atıştı

Aşıklar Herfene şenliğinde soğukta atıştı
Türkiye'nin 11'inci sakin şehri olan Erzurum'a bağlı Uzundere İlçesinin Kirazlı Mahallesi'nde düzenlenen 'Herfene' şenliklerine katılan halk ozanları İhsan Yavuzer ve Rahim Sağlam, köy meydanında atıştı.
Erzurumajans-Türkiye'nin 11'inci sakin şehri olan Erzurum'a bağlı Uzundere İlçesinin Kirazlı Mahallesi'nde düzenlenen 'Herfene' şenliklerine katılan halk ozanları İhsan Yavuzer ve Rahim Sağlam, köy meydanında atıştı.

Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı'nın vatandaşlarla birlikte ilgiyle izlediği aşıkların sazları eşliğinde birbirleriyle atışmaları hem güldürdü, hem de buz gibi havayı ısıttı.

Erzurum'a 84 kilometre uzaklıkta, Çoruh Vadisi'nde bulunan ve 3000 yıllık bir tarihi geçmişe sahip olan Uzundere ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Kirazlı Mahallesi, tarihi günlerinden birini yaşadı. Isının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü bölgede kurulan çadırlarda her ailenin getirdiği yöreye has cağ kebap, kuymak, bal, tandır ekmeği, kete, pestil, su böreği, zeytin yağlılar, dut çullaması, civil peynir, kızılcık şurubu, ceviz, meyve kuruları konuklara ikram edildi. 

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Uzundere Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'in de hazır bulunduğu etkinlikte halk ozanları İhsan Yavuzer ile Rahim Sağlam'ın meydandaki atışmaları ilgiyle izlendi. Aşıkların sazları eşliğinde birbirlerine söyledikleri deyişler hem protokolü hem de vatandaşları güldürdü. Atışmanın ardından ozan İhsan Yavuzer, 15 Temmuz'daki darbe girişimi lideri Fethullah Gülen'i eleştiren bir şiir okudu. Daha sonra yöre halkı tarafından soğuk havaya rağmen davul- zurna eşliğinde deve ve yöresel oyunlar oynandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.