Bölge Haber Girişi : 26 Mayıs 2011 11:29

Aşkale Çimento Anadolu'nun gururu!..

Aşkale Çimento Anadolu'nun gururu!..
Vakıfbank ve Ekonomist Dergisi'nin,Anadolu'nun En Etkili 50 İş İnsanı Araştırmasında Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik Ödüle Layık Bulundu.

Erzurum Ajans-Vakıfbank ve Ekonomist Dergisi’nin, “Anadolu'nun En Etkili 50 İş İnsanı” Araştırmasında Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik Ödüle Layık Bulundu.

“Anadolu'nun En Etkili 50 İş İnsanı”nın seçildiği araştırmanın sonuçları açıklandı. Ekonomist Dergisi ile Vakıfbank’ın bir araya gelerek "Anadolu'nun En Etkili 50 İş İnsanı"nı belirlediği yarışmanın ilki, 2008 yılında yine Ekonomist Dergisi öncülüğünde yapılmıştı. Özelleştirme noktasında Türkiye’de örnek gösterilen ve çok ortaklı yapısına rağmen ciddi bir büyüme gerçekleştiren Aşkale Çimento’nun Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik “Anadolu'nun En Etkili 50 İş İnsanı” arasında yerini aldı.

YÜCELİK: EMEĞİ GEÇENLERLE PAYLAŞIYORUZ

Benzeri ödül ve başarı yansımalarının kendilerine moral kaynağı olduğunu söyleyen Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Bu ülke için çalışan ve emek harcayan herkes değerlidir. Bu anlamda benim şahsımda verilen ödülü emeği geçen tüm yol arkadaşlarımla paylaşıyorum. Özellikle Aşkale Çimento’nun geldiği noktada katkısı olan ortaklarımız, yönetim kurulu üyelerimiz, yönetici ve çalışanlarımız, bölge insanı ve de en baştan beri yüreği ile bizimle olanların ortak başarısıdır. Aşkale Çimento’nun olmazsa olmazı paylaşmaktır.” dedi.

“YATIRIM VE İSTİHDAMDA BÜYÜYORUZ”

Fabrika ve işletmelerin önemli biçimde hammaddesini bölgedeki maden kaynaklarında sağladığını hatırlatan Yücelik, “Bu şekliyle geniş bir yelpazede bölgeye katkıda bulunmaktayız. Özellikle nakliye konusunda bölgenin dinamik bir gücü olduk. Bölgedeki istihdam sorunun çözüm noktasında da önemli bir varlık sergilemekteyiz. Kendi bünyemizde binden fazla istihdam sağlarken, dolaylı yoldan bu rakam 5 bini geçiyor. Etkili olduğumuz alanda 20 bine yakın insan iş ve girişim imkanı bulmaktadır. Aşkale Çimento özellikle ülkemizde özelleştirme uygulamaları ile ilgili tartışmalara rağmen, yerel ve çok ortaklı yapısına rağmen başarılı bir grafik çizmiştir.”diye konuştu.

KALKAN: DESTEĞİMİZ HEP SÜRECEK

VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, gecede yaptığı konuşmada Anadolu’nun en etkili 50 iş insanını yürekten kutladıklarını belirterek,“VakıfBank olarak bugüne kadar Anadolu’daki iş insanlarına verdiğimiz desteği bundan sonra da artırarak sürdüreceğiz. Türkiye’nin hemen hemen her noktasında ülke ekonomimize destek veren iş insanlarının ekonomiye ve Anadolu değerlerine sağladıkları katkı nedeniyle gurur duyuyoruz.” dedi.

ATEŞ: ADAYLARI BELİRLEMEDE ZORLANDIK

Ekonomist ve Capital Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş ise ödül töreninde yaptığı konuşmada “VakıfBank işbirliği ile düzenlediğimiz bu araştırmada Anadolu’nun önde gelen iş adamlarını aramızda görmek bizim için büyük şeref. 10 yıl önce ilk kez başlattığımız ‘Anadolu’nun En Etkili İş İnsanı’ araştırmasında 250 aday belirlemek bile bizim için oldukça zordu. Ama geride bıraktığımız 10 yıl boyunca Türk ekonomisi, Anadolu iş adamlarının katkıları ile büyük ilerleme kaydetti ve bu yıl adayları belirlerken oldukça zorlandık. ” dedi.

İŞTE JÜRİ ÜYELERİ

“Anadolu'nun En Etkili 50 İş İnsanı”nın belirlendiği yarışmada; VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Bilgiç, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, BK Partnership Kurucusu Burhan Karaçam, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Organize Sanayi Başkanı Mahmut Yılmaz, Zorlu Holding Genel Koordinatörü Mesut Pektaş, Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Murat Sabuncu ve Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Vahap Munyar'dan oluşan jüri değerlendirme yaptı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.