Bölge Haber Girişi : 30 Eylül 2010 10:34

Aşkale çimento gururlandırdı!..

Aşkale çimento gururlandırdı!..
Ekonomist ve Fortis Bank Türkiye ile birlikte altı yıldır gerçekleştirilen Anadolu 250 araştırması bu yıl Anadolu 500 olarak yapıldı. Listenin ilk 100&'ünde dikkatleri üzerine çeken Aşkale Çimento, bölgenin adeta gururu oldu. Aşkale Çimento listenin 7

Erzurum Ajans-Ekonomist ve Fortis Bank Türkiye ile birlikte altı yıldır gerçekleştirilen Anadolu 250 araştırması bu yıl Anadolu 500 olarak yapıldı. Listenin ilk 100’ünde dikkatleri üzerine çeken Aşkale Çimento, bölgenin adeta gururu oldu. Aşkale Çimento listenin 78. Sırasında yer aldı. 1993 yılında bin ortaklı ERÇİMSAN Holding tarafından satın alınan Aşkale Çimento, Giresun’dan Van’a, Erzincan’dan Ağrı’ya, Trabzon’dan Erzurum’a, Gümüşhane’den Batum’a bir çok tesise sahip oldu. Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Tesisler arttıkça daha fazla gencimiz iş imkânı buluyor, daha fazla üretim gerçekleştiriyor, ülkemize daha fazla katkıda bulunuyoruz. Bu da bizi daha fazla mutlu ediyor.” dedi.

‘KOLLEKTİF ÇALIŞMANIN KARŞILIĞI’

Yücelik, kolektif çalışmanın önemine ve güzel sonuçlarını hatırlatarak, “Bölgemizde kolektif çalışma dışında alternatif yok. ‘Ortaklık kültürü’ ile alakalı Türkiye’de ciddi çıkmazlar var. Biz işin başında da bunun farkındaydık. Ama Türkiye’de bu anlamda bir model olduk. Bence bu konuda işin başı insandır. Eğer insan hakikaten yüreğini ortaya koyuyorsa, fedakârlığı baştan kabul ediyorsa, bu model her yerde uygulanır. Sıkıntıları baştan iyi etüt, iyi münazara ederek, yapılacak işe inanan bir ekiple işe başlanması önemli.” şeklinde konuştu.

SEKTÖRÜNDE İLK 5’TE

Anadolu 500 araştırmasının sektörlerle ilgili analizinde ise Aşkale Çimento, sektöründe 5. sırada yer aldı. Bu tespitin kendileri için anlamlı ve bir o kadar keyif verici olduğunu söyleyen Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Aşkale Çimento’nun ruhunu özümseyenler “paylaşmak” ifadesinin manasını en güzel şekilde hissetmiştir. Çalışanlarımız, ortaklarımız, yöneticilerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz ve bize her anlamda destek olanlar ortaya çıkan bu başarıları da paylaşmaktadır. Aşkale Çimento’da “ben” yoktur. Herşeyi beraber yapar ve sonuçlarını paylaşırız. Bizleri farklı kılan ve bu güne getiren gerçek bunun altında saklıdır.” şeklinde konuştu.

“AZİM VE EL BİRLİĞİ İLE BAŞARDIK”

Erzurum, Aşkale, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane, Van, Giresun ve Ağrı'da tesisleri olan Aşkale Çimento, İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan araştırmada ise 221. sırada yer almış ve böylece 6 yılda 257 basamak yükselmişti. Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "Bir yandan rekabet ve piyasanın acımasız şartlarına karşı ayakta durmak, öte yandan bin ortaklı yapıyı muhafaza etmek zor iş. Ama biz bunu azim ve el birliğiyle başardık. Yıllardan beri hem yatırım yapıyor hem de ortaklarımıza kar dağıtıyoruz. Bizim başarımızın özünde güven ve samimiyet var.” dedi

“TÜRKİYE’DE İLKLERDEN BİRİ”

Halen Aşkale’de yapımı devam eden ve fabrikadan çıkan atık sıcak gazdan elektrik üretecek olan projenin çevreci ve aynı zamanda Türkiye’de ilklerden olacağını söyleyen Lütfü Yücelik, “14 milyon dolar civarında proje bedeli olan yatırımımız süratle devam ediyor. Kurulum gücü 7,5 megavat olan tesisimiz yılda ortalama 50 milyon kilovat üretim gerçekleştirecek. Çevreye yönelik hassasiyetimizin önemli bir göstergesi olan bu yatırım aynı zamanda tasarruf sağlayacak. Tesisin 2011’in ortalarında işletmeye alınması bekleniyor” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.