Spor Haber Girişi : 05 Aralık 2011 19:20

Aşkale zirve yarışını sürdürüyor

Aşkale zirve yarışını sürdürüyor
Bölgesel Amatör Lig (BAL)’da zirve mücadelesi veren Refahiyespor ile Aşkale 3 Mart Beldespor, dün Erzincan’da kozlarını paylaştı. Maç 0-0 sona erdi.
Erzurum Ajan-Bölgesel Amatör Lig’de zirve hesapları yapan Erzincan Refahiyespor ile Aşkale 3 Mart Beldespor, dün Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı’nda karşı karşıya geldi. Nefesleri kesen maç 0-0 berabere biterken, Erzurum ekibinden Murat Kaya kırmızı kart görünce, kırmızı-siyahlı takım, tam 60 dakika sahada on kişi ile mücadele etmek zorunda kaldı.

Ligde son dört maçtır yenilgi yüzü görmeyen ve kalesini gole kapatan Aşkale 3 Mart Beldespor, bu başarısını Erzincan deplasmanında da gösterdi. Antrenör Sinan Boyacı’nın öğrencileri, 0-0 biten maç sonrasında bir puanla Erzurum’a dönerken, hem dört maçlık yenilmezliğini sürdürdü. Hem de zirve yarışından kopmadı. Maç sonunda sahadan bir puan çıkartan Erzurum ekibi puanını 14’e çıkarttı.

MURAT YİNE KIRMIZI KART GÖRDÜ

Aşkale 3 Mart Beldespor, Erzincan deplasmanında tam 60 dakikada sahada on kişi ile mücadele etmek zorunda kaldı.Bu sezon dokuz maçta üçnücü kırmızı kartını gören Murat Kaya, takımını 30. dakikada sahada on kişi bıraktı. Murat Kaya, dokuz haftada üç kez kırmızı kart görerek bir rekora imza attı. Kırmızı-siyahlı futbolcu bu nedenle çok üzgün olduğunu belirtirken, maç sonrası tüm takım arkadaşlarından özür diledi.

Murat Kaya, “Belkide bir futbolcunun başına gelecek en büyük şanssızlıklardan birini yaşıyorum. Dokuz haftada üç kırmızı kart görerek oyundan çıkmak zorunda kaldım. Ama bu kırmızı kartların tümü pozisyon gereği, rakibe faul yaptığım gerekçesi ile atıldım. Kesinlikle hırçınlık yaparak kırmızı kart görmedim” dedi.

Dün Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı’nda oynanan maçta Refahiyespor ile Aşkale 3 Mart Beldespor maçını Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, Kulüp Başkanı Sinan Alkan ve yönetim kurulu üyeleri izledi. Ayrıca karşılaşmaya Erzincanlı taraftarlar ile Erzurumlu taraftarlar büyük bir ilgi gösterdi. Çok sayıda Aşkale 3 Mart Beldespor taraftarı tribünlerdeki yerini alarak maç boyunca kırmızı şimşeklere destek verdi.

Maç sonrası  açıklama yapan Aşkale 3 Mart Beldespor antrenörü Sinan Boyacı, Erzincan deplasmanında da yenilmedikleri için futbolcularını kutladı. Boyacı, “Futbolcularımız 60 dakika boyunca sahada on kişi olmasına rağmen, çok iyi mücadele etti. Kendilerini yürekli mücadelesinden dolayı kutluyorum. Bu maçta rakibimizle berabere kalarak zirve yarışına devam ettik. Bu sonuç bizi mutlu etti” dedi.

DÜELLONUN GALİBİ YOK

BAL liginin dokuzuncu haftasında oynanan diğer maçlarda da ilginç sonuçlar alındı. Erzurum’u temsil eden Aşkale 3 Mart Beldespor’un Erzincan’dan bir puanla döndüğü haftada. Lider Ardeşenspor, Baybur deplasmanında Bayburt Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Gol düellosu şeklinde geçen maç 3-3 berabere bitti.

Ardeşenspor aldığı bir puanla, puanını 17’ye yükseltti ve liderliğini korudu. Kalkandere ise ligin bir diğer maçında haftanın en çarpıcı sonucuna imza attı. Kalkandere kendi sahasında Bingöl İl Özel İdarespor’a yarım düzine gol atarak, sahadan 6-0 galip ayrıldı.

Göle Belediyespor sahasında Doğubayazıtspor’u 2-1 mağlup etti. Kağızmanspor ise deplasmanda karşılaştığı maçta Kelkit Hürriyetspor’u 2-0’lık sonuçla mağlup etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.