İlçeler Haber Girişi : 23 Ekim 2012 14:15

Aşkale'den dernek dayanışması

Aşkale'den dernek dayanışması
Anadolu Çomoğlu Derneği ile Erzurum Çomoğlu Derneği üyeleri Aşkale’de bir araya geldi.
Erzurum Ajans-Anadolu Çomoğlu Derneği ile Erzurum Çomoğlu Derneği üyeleri Aşkale’de bir araya geldi.

Anadolu Çomoğulları Derneği Başkanı Hikmet Çom, burada yaptığı açıklamada, Erzurumlu akrabalarıyla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, bundan sonra ilişkilerin daha da gelişmesi gerektiğini söyledi.

Kökleri Orta Asya’da Kazakistan’a dayanan ve Anadolu’nun en köklü sülalerinden olan Çomoğulları Aşkale’de bir araya geldiğini anımsatan Çom, şunları söyledi:
“ Sülale Türkiye’de yaklaşık 8 bin nüfusa sahip. Çomoğullarının ataları sayılan 3 Kardeş, Kazakistanın Çomoğlu bölgesinden Suriye Halep’e buradan da Diyarbakır’a göç eder. Diyarbakır’ da da fazla kalmazlar. Kardeşlerin biri Malatya Darende’ye, biri Rize Çayeli’ne ve en son kardeşte Erzurum Aşkale’ye yerleşirler. İşte böylesine önemli bir tarihe sahip olan sülalemizin dernekleşmesi bizler için mutluluk verici. Türkiye’nin değişik yerlerinde ikamet etmekte olan akrabalarımız var. Bunları inşallah bir araya toplayacağız. Bugün burada dernek sayımızı ikiye çıkardık. Malatya’daki akrabalarımıza da bir dernek kurarak ilerde konfederasyon kurarak birleşmeyi sürdüreceğiz.”
Akrabalarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Aşkale Çomoğlu Derneği Başkanı Yavuz Çomaklı da, şunları kaydetti;

“Amcamızın çocuklarıyla bugün bir arada olmaktan çok büyük bir mutluluk duydum. Bundan sonra da siyasi, kültürel ve bir çok şekilde birlikte olacağız. İnşallah bu tür organizasyonların devam gelecektir. Akrabalarımıza bu mutluluğu bize yaşattıklarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Aşkale tarihiyle ilgili yaptığı sunumda ilçenin önemli bir tarihi geçmişi olduğunu anımsattı.

Gezinin ardından, verilen yemekle program sona erdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ÖMER ÇOMAKLI 01 Ocak 1970 02:00

    AŞKALE ÇOMOĞLULAR DERNEĞİ nin düzenlemiş olduğu pikniğe katılan tüm akrabalara teşekkür ederim.Bu organizasyoların daha sık aralıklarla yapılmasını temenni ederim.Yaşıyan tüm ÇOMOĞLU ailesinin KURBAN BAYRAMINI şimdiden tebrik eder,hayırlara vesile olmasını CENAB-U mevladan niyaz ederim.

  • YAVUZ ÇOMAKLI 01 Ocak 1970 02:00

    Dernek Başkanı olarak site yöneticilerine teşekkürlürimi belirtir Kurban bayramlarını şimdiden kutlarım.